back to top
vasárnap, június 23, 2024

Első daytonai LMDh teszt után: a Porsche elégedett

Dátum:

Megosztás:

Az LMDh szabályok majd a jövő évi Daytonai 24 óráson debütálnak majd, a helyszínen nemrég tesztelt először a Porsche, akik előrelépésként titulálták a gyakorlást.

- Reklám -

A komplett LMDh szabályrendszer jövőre debütál majd, az Endurance Világbajnokság (WEC) Hypercar kategóriában és az IMSA Sportautó bajnokságában.

- Reklám -

A legelső verseny – és ezáltal sok autó bemutatkozása – az utóbbi szezonnyitóján, a Daytonai 24 óráson lesz majd, így a helyszínen szerzett tapasztalatok kulcsfontosságúak.

„Jó látni, hogy haladunk.” – nyilatkozta Thomas Laudenbach, a Porsche Motorsport főnöke az Autosportnak.

- Reklám -

„Még mindig felfelé haladunk a fejlesztéssel, és sokat mentünk, ami nem rossz.”

A stuttgarti márka már egy újabb hibrid hajtásláncelemet próbált ki, amit a csapat berkein belül 2.2-es verzióként emlegetnek. Ennek ellenére azonban nem felhőtlen a Porsche öröme.

„Boldog vagyok a haladással, de még mindig sok munka vár ránk. Még túl sok korai lenne azt mondani, hogy ez volt a fordulópont. Nem akarok túl negatív lenni, de még nincs vége.”

Mit jelent ez a 2023-as szezonkezdetre?

Hiába a Porsche előnye a BMW, a Cadillac és az Acura tesztprogramjaihoz képest, Laudenbach szerint még így is megcsúsztak a menetrendhez képest. Bár lett volna rá lehetőségük, a WEC-ben idén már nem próbálják ki magukat.

A fő nehézség azonban nem az idő, hanem a program kiterjedtsége. Januárra (Daytona) máris négy autónak kell kész lennie, márciusra (Sebring) pedig ennek a dupláját kell legyártani az ügyfélcsapatokkal együtt. Laudenbach nem erősítette meg, hogy a két-két gyári autón kívül lesz-e indulójuk az IMSA, illetve a WEC idénynyitóján.

Daytonában jelenleg egy autóval 2200 km-t tettek meg, Dane Cameron, Mathieu Jaminet és Matt Campbell váltották egymást a volánnál az éjszakai és esős teszteken is.

A németek autója mellett két Cadillac (Chip Ganassi Racing és Action Express Racing), illetve az Acura Wayne Taylor Racing által futtatott autója volt jelen a két nap alatt.