vasárnap, április 21, 2024

Az idővel versenyez a Porsche LMDh-autója fejlesztésekor

Dátum:

Megosztás:

Nem egyszerű feladat a Porsche és a Team Penske számára, hogy időre kész legyenek a 2023-as IMSA-szezonra bevetni tervezett LMDh-autójukkal.

- Reklám -

A Porsche a 2023-as IMSA-szezonnyitón, a daytonai 24 óráson már indulni szeretne új, LMDh-szabályrendszer szerint épített autójával. Ezzel kapcsolatban az utóbbi időben a stuttgartiak nekikezdtek a tesztelésnek is. Hiába fogalmaz viszont rendszeresen a lehető legoptimistábban a gyártó, a velük kooperáló Team Penske csapatfőnöke, Tim Cindric szerint viszont ennyire nem állnak jól.

- Reklám -

Öt nap volt a barcelonai teszt” – idézi fel a legutóbbi történéseket Cindric az Autosport kérdésére. „Beleültettünk az autóba néhány versenyzőt, gyűjtöttünk is néhány kilométert. De nem is kezdhettük volna később ezt az egészet, mint ahogy kezdtük. És még így is mi vagyunk az elsők a pályán. De ez egy bonyolult, macerás autó, amivel komoly hegymenet letudni minden problémát a 2023-as daytonai 24 óráson történő indulás előtt.”

Cindric szerint a Porsche előtt és előttük csapatként tényleg rengeteg munka áll még. „Futottunk már néhány kört Weissachban is, hogy lássuk, mi működik és mi nem. Voltak munkák, amiket el tudtunk végezni, megint más esetekben viszont várnunk kell még alkatrészekre és komponensekre. Hibrid hajtás, ilyenek. Ez egy óriási projekt.

- Reklám -

Az autóval a Porsche Le Mans-ba is vissza szeretne térni. A németeknek és a Team Penskének ráadásul nem csak egymás között, hanem még a kasznigyártó Multimatickal is kommunikálniuk kell. „A kollektívát tekintve az egész egy nagy egység. Egyben van minden, ez tulajdonképpen egy csapat. És ez nem csak beszéd. Németországban futnak ugyan össze a szálak, de az embereink is ott vannak. Senki nem emeli a másik fölé magát, ennek az istállónak a neve tényleg Porsche Penske Motorsport. Nincs ennek a garázsnak két oldala, így azt is felesleges nézni, milyen munkafolyamatot ki végez el.