back to top
csütörtök, június 20, 2024

Az IMSA LMDh autói is bemutatkozhatnak 2022-ben a WEC-ben

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA prototípusok új fajtáji, amelyek 2023-tól vesznek részt élesben versenyeken, már idén az FIA WEC versenyein bemutatkozhatnak.

- Reklám -

A lépésről az FIA Motorsport Világtanács szombati, bahreini ülésén született megállapodás, „hogy a hátsókerék-hajtású hibridek zökkenőmentesen bevezethetők legyenek” a bajnokságba a Le Mans-i hiperautó szabályok szerint épített autók mellett.

- Reklám -

A széria az idei bajnokság végén futamonként engedélyezné az új LMDh autóknak, hogy a Toyota, a Glickenhaus, az Alpine és a Peugeot mellett a Hypercar osztályba kerüljön, ami azt jelentené, hogy az autó nem lenne jogosult a pontgyűjtésre.

A WMSC közleményében nem közöltek további információkat, például arról, hogy bármelyik gyártónak -amelyik idén versenyezni kíván egy LMDh-val – homologizálnia kell-e az autót, ami gyakorlatilag a specifikáció öt évre történő befagyasztását jelenti.

- Reklám -

Egyáltalán nem világos, hogy a két LMDh-gyártó – a Porsche és a Cadillac – közül bármelyik, amelyik jövőre csatlakozni kíván a WEC-hez, készen áll-e arra, hogy versenyezzen az idei szezonban.

A Porsche az egyetlen márka, amelyik már pályára vitte LMDh-ját a WEC-ben és az észak-amerikai IMSA SportsCar Championshipben való teljes bemutatkozás előtt.

A Team Penske elnöke, Tim Cindric a múlt hónapban az Autosportnak elmondta, hogy „nehéz harc” előtt áll csapata, hogy a kanadai Multimatic Motorsporttal közösen fejlesztett autójukat időben elkészüljön a 2023-as Daytonai 24 órás versenyre.

A Cadillac LMDh, amely a Dallara következő generációs LMP2-es alvázán alapul majd, csak nyáron kezdi meg a tesztelést.