szombat, február 24, 2024

Akár 10 autós mezőny is lehet az IMSA első LMDh évében

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA jövőre alkalmazza majd először az LMDh szabályokat az új felső kategóriájában, a GTP-ben. A négy gyártó több autóval is érkezik, ha minden jól megy, két számjegyű is lehet a mezőny.

- Reklám -

A jelenlegi gyártók

Az Acura helyzete viszonylag egyszerű: a japánok maradnak az idei partnereiknél. Két autóval érkeznek majd a Meyer Shank Racing és a Wayne Taylor Racing színeiben. Ami a pilótákat illeti, eddig Ricky Taylor járatta be az autót, valószínűleg ő tagja lesz a márka felállásának.

- Reklám -

A Cadillac elbúcsúzik a JDC-Millertől, de a Ganassi és az Action Express Racing továbbra is marad az LMDh program része. A Ganassi két autóból egyet az Endurance Világbajnokságon fog indítani, így egy IMSA legénységgel terveznek. Az AXR pedig Daytonára biztosan nem fogja megkapni az eddig megszokott második autóját, de 2023-ban ki fogják bővíteni a felállásukat.

Az érkezők

A BMW és a Rahal Letterman Lanigan Racing jelenleg tervezési nehézségek miatt még nem jutott el a tesztelési fázisig, de két autót céloztak be.

- Reklám -

A Porsche szintén az Atlanti-óceán mindkét partján ott lesz, a GTP kategóriában két gyári (Penske) és egy privát (JDC-Miller) autót jelentettek be eddig.

Felipe Nasr és Dane Cameron tesztelte eddig az autót a gyári alakulattal, de a több pilótát is megneveztek már.

Elvileg még két, ügyfélcsapatok számára készített járgány vár még gazdára. Erre a Proton Competition és az AJ Foyt Racing is bejelentkezett, és mindkét csapat indítana autót az IMSÁ-ban. De könnyen lehet, hogy egy harmadik jelölt lesz végül a befutó.

A megkésők

Itt azonban még nincs vége, a 2024-ben érkező gyártók (Lamborghini és Alpine) is dönthetnek úgy, hogy egy évvel korábban bejáratják az autót.

Az IMSA GTP kategóriájában 2023-ban induló LMDh autók:

Gyártó Csapat
🇯🇵 Acura
🇺🇸 Wayne Taylor Racing
🇺🇸 Meyer Shank Racing
🇩🇪 BMW
🇺🇸 Rahal LL Racing
🇺🇸 Rahal LL Racing
🇺🇸 Cadillac
🇺🇸 Chip Ganassi Racing
🇺🇸 Action Express Racing
🇩🇪 Porsche
🇺🇸 Team Penske
🇺🇸 Team Penske
🇺🇸 JDC-Miller Motorsports
Még nem biztos autók
🇺🇸 Cadillac 🇺🇸 Action Express Racing
🇩🇪 Porsche TBA