kedd, április 23, 2024

Jacques Villeneuve célkeresztjében a Daytona 500

Dátum:

Megosztás:

Villeneuve ott van a Daytonai tesztelésen, nem titkolt szándéka pedig az, hogy helyet szerezzen magának a februári Daytona 500-ra.

- Reklám -

Villieneuve a Hezeberg csapatánál kap lehetőséget a hivatalos teszten. A kanadai néhány hónappal ezelőtt már kipróbálhatta a Next Gen autót, Charlotte-ban.

- Reklám -

Daytonában vagyok, és teszteljük az autót, hogy miként viselkedik az oválon. A célom az, hogy ott legyek a februári Daytona 500-on” – mondta Villeneuve a Le Journal de Montreal nevű, kanadai lapnak tett telefonos interjújában.

1997 Forma 1-es világbajnoka jelenleg Olaszországban él, és hozzá is tette, nem turistaként van jelen Daytonában.

- Reklám -

Higgyétek el, nem teszek meg egy ekkora utat, ha csak nyaralni szeretnék” – tette hozzá.

A Hezeberg csapat, amely az Euro NASCAR sorozatban is alkalmazza Villeneuve-öt, egy volt autóversenyző, Loris Hezemans tulajdonában van. Hezemans 2022-ben a NASCAR Cup Series összes épített pályás versenyén szeretne autót indítani, de a NASCAR fő eseményére, a Daytona 500-ra is szeretnének bekerülni.

Egyelőre Daytonára koncentrálunk, aztán majd utána visszatérhetünk a többi versenyre” – mondta Villeneuve a Next Gen teszt szerdai sajtótájékoztatóján, ezzel jelezve, szívesen indulna épített pályás versenyeken is a csapat színeiben.

Remekül éreztem magam. Az ovál versenyzéshez, és főleg a superspeedway versenyzéshez nincs fogható. Van néhány verseny a világon, ami kiemelkedik, az Indy 500, a LeMans 24 órás versenye és Daytona.

Nem egyszerű bekerülni a Daytona 500-ra

Az 50 éves versenyzőnek nehéz dolga lesz, hiszen ha össze is áll a szponzoráció az induláshoz, még úgy sem lesz biztos az indulása, hiszen be kell majd kvalifikálnia magát a versenyre.

A Charterrel rendelkező csapatok (36 charter jog kerül kiosztásra) automatikus indulási joggal rendelkeznek. Tavaly négy autónak kellett összecsomagolni az Duel után, hiszen nem kerültek be a legjobb 40-be.

Csodálatos lenne, ha bejutnánk az 500-ra. Rengeteg idő eltelt, amióta utoljára NASCAR versenyen indultam. Ez egy nagyon különleges verseny, és már az is nagy teljesítmény, ha valaki indulási jogot nyer”  – jelentette ki Villeneuve.

Villeneuve négyszer indult a NASCAR premier sorozatában. Talán az első eredményét érdemes kiemelni, hiszen 2007-ben Talladegában a 6. helyet szerezte meg az időmérőn.

A további három versenyét Phoenixben (2007), Indianapolisban (2010), és Sonomában (2013) telejsítette. 2008-ban már megpróbálta magát „beversenyezni” a legjobbak közé a Dayton 500-on, azonban balesetbe keveredett, így nem jutott be.

Jacques Villeneuve az utóbbi időben főleg a médiában tett megjegyzéseiről lett híres, azonban az amerikai nézők számára az Xfinity Series-ben végrehajtott – nem túl népszerű – manővereiről ismert.