back to top
vasárnap, június 23, 2024

Villeneuve megszerezte első NASCAR Euro Series győzelmét

Dátum:

Megosztás:

Jacques Villeneuve, az 1997-es Forma-1-es világbajnok megszerezte első győzelmét a NASCAR Euro Series-ben, miután szombaton Vallelungában győzni tudott.

- Reklám -

Miután több dobogós helyezést ért el, köztük egy második helyet a Róma melletti olasz pályán tavaly, Villeneuve most az Academy Motorsport/Alex Caffi Motorsport csapatával győzelmet szerzett.

- Reklám -

A versenye azonban nem volt dráma nélküli. Mivel a repülőrajtnál úgy ítélték meg, hogy a pole-ból induló Alon Day elé került, amiért öt másodperces büntetést kapott.

Miután az első kanyarban megelőzte Dayt, Villeneuve elhúzott az ellenfelektől, és az utolsó körre 5,2 másodperces előnnyel indult. A leintéskor a különbség 6,3 másodpercre nőtt Vittorio Ghirellivel szemben, aki a célba érkezésig Gianmarco Ercolival csatázott.

- Reklám -

Végre, már régóta vártam erre” – mondta Villeneuve. „Sokat harcoltunk az élen, és az autó jó volt a versenyen. Az edzéseken nehéz dolgunk volt, de a kvalifikáción az autó igazán elképesztő volt.

„Kaptam egy büntetést a rajtnál. Nem tudom, miért, mert a szabályok szerint a zöld lámpánál szabad az út. Szóval biztos kihagytam valamit a szabálykönyvben, úgyhogy megyek, és megnézem. De jó, hogy jól sikerült a rajt, mert nem volt meg a lóerőm Alonnal szemben, ami az 1-es kanyarig nyilvánvaló volt.

Villeneuve a hónap elején tesztelte a csapat Next Gen autóját a Charlotte Roval pályán, ahol a 12. leggyorsabb időt érte el.

(Vámosi Péter)