vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarIdén is folytatódnak a fejlesztések Indianapolisban

Idén is folytatódnak a fejlesztések Indianapolisban

- Hirdetés -

Az Indianapolis Motor Speedway tulajdonosa, Roger Penske újabb fejlesztéseket jelentett be.

Az Indianapolis Motor Speedway-t 2020 januárjában vásárolta meg a Penske Entertainment, ezt követően pedig azonnali fejlesztésekbe kezdtek. Még abban az évben megtörtént a pályához vezető Georgetown Road kiszélesítése, és újraaszfaltozása, 30 új kivetítő telepítése, valamint a mosdók és a büfék korszerűsítése is.

- Hirdetés -

E mellett Penskeék új kerítéseket is felhúztak, de ráncfellvarráson esett át a Victory Lane és a pálya egyéb, elhanyagolt szegmensei. A munkálatok 2021-ben zárultak le, Roger Penske azonban a RACER újságírója, Marshall Pruett kérdésére elmondta, az idei évre is készülnek új fejlesztésekkel.

“Az idei költségvetésünk nagyjából 8 millió dollár” – mondta Penske. “Ezt karbantartási és egyéb, fejlesztési munkákra fogjuk elkölteni. Elsősorban szeretnénk a 9-es kapu környékét megújítani a pályára belépő nézők érdekében. Szeretnénk kissé modernizálni a jegypénztárakat, hogy könnyebbé tegyük a bejutást. E mellett megvizsgáljuk azt is, hogy a motor home-ok számára hogyan tudnánk nagyobb helyet, és jobb szolgáltatást biztosítani.”

- Hirdetés -

“Némi telekvásárláson is gondolkozunk. A legnagyobb dolog azonban, amit rendbe fogunk hozni, azok a belső pálya rázókövei. A NASCAR futamra készen szeretnénk lenni velük. A Tower Terrace lelátórészt, azaz a 4-es kanyar belső részén lévő lelátót újra fogjuk festeni. Akárcsak a komplett lelátó mögötti részt, egészen a Pagodáig. Ez egy óriási munka lesz. A média központban lecseréljük a szőnyeget, a golf pályán pedig 4 új hidat fogunk felépíteni. Úgyhogy rengeteg újdonságra készülhetünk!”

Az IMS és az autóipar kapcsolata

Penske másik nagy célja az autóipar és az IMS kapcsolatának helyreállítása. A Penske Észak-Amerika egyik legnagyobb autókereskedőjeként fontos szerepet tölt be az utcai autózásban is, így a versenyautókon kívül az utcai gépeket is szívesen látná gyakrabban a pályán.

Ennek a törekvésnek a részeként elbontásra kerül a 3-as 4-es kanyarban lévő régi eredményjelző, ami helyett új épületet húznak fel.

“Lebontjuk a régi épületet a helyére pedig újat építünk. Ezt a versenynapokon mi fogjuk használni, az év többi részében azonban lehetősége lesz új partnerünknek, a BMW-nek arra, hogy itt népszerűsítsék új termékeiket. E mellett pedig a tetejéről remek kilátás nyílik a pályára, így mindketten profitálhatunk a dologból” – vélekedett Penske.

- Advertisement -
Sourceracer.com

Friss