vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarPagenaud máris lenyűgözte versenymérnökét

Pagenaud máris lenyűgözte versenymérnökét

- Hirdetés -

Simon Pagenaud még csak egy tesztnyit vezetett új csapata, a Meyer Shank Racing színeiben. Mérnöke szerint máris letette a névjegyét.

Simon Pagenaud hét Team Penske-szezon után szerződött a Meyer Shank Racinghez. Mérnöke, Garrett Mothersead is új az istállónál, ő az MSR technikai partnerétől, az Andretti Autosporttól érkezett. Mothersead vezetésével nyert Takuma Sato Indy 500-at még 2017-ben, így most mindketten egy kisebb csapatnál kezdik írni karrierjük új fejezetét. Ennek az első bekezdése a tegnapelőtti tesztnap volt.

- Hirdetés -

Jó volt, jó móka volt” – gondolt vissza az első bevetésre Mothersead. “Simon (Pagenaud) jelenleg a fellegekben jár, miután visszatérhetett egy kisebb csapathoz. Imádja ezt az egészet. Barátok és családias légkör! Nagyra értékeli a világ hondás oldalát is, és az autó sem olyan rossz ahhoz képest, amihez az előző években hozzászokhatott. Frissítő változás ez neki, meg azt hiszem nekem is. Szép átalakulás.

A főnök jó alapot rakott le Mothersead szerint. “Mike Shank egy nagyszerű fickó, és jó emberekkel is vette magát körül. Nagyobb csapattól érkezve nyilván itt kisebb a mozgástér, de ettől még nagyon tehetséges emberek dolgoznak itt. A lelkesedés pedig a többiek részéről ragályos. Na meg persze jó itt tudni Héliot is, ő mindenki napját könnyedén szebbé tudja varázsolni!

- Hirdetés -

Visszatérve Pagenaud-ra… “Olyan ez most neki, mint annak idején a Schmidt Peterson Motorsportnál. Nyitottabb a közeg, kevésbé merev, élvezhetőbb itt minden munka. Friss levegőhöz jutott ezzel.” A mérnök ráadásul most ízelítőt kaphatott az ember mellett Simon Pagenaud-ból, a versenyzőből is. “Kiváló (versenyző)! Kicsit Michele Alboretóra emlékeztet, akivel annak idején még 1996-ban dolgoztam a Scandiánál. Már tőle is le voltam nyűgözve, azon gondolkoztam, hogy lehet ennyit gondolkodni, miközben valaki ennyire gyorsan vezet egy autót. Volt, hogy verseny közben beszéltem meg vele, mi hogy működik. Na, Simon pontosan ugyanilyen. Bejön a bokszba, hogy ez, ez meg ez így és így működik. Lenyűgöző!

- Advertisement -

Friss