csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARSonoma visszatér a régi vonalvezetéséhez

Sonoma visszatér a régi vonalvezetéséhez

- Hirdetés -

A NASCAR 2018 után ismét, a már – 1998 óta – megszokott “The Chute” vonalvezetésen rendezi majd a Sonomai versenyt, melynek címvédője Kyle Larson.

2022-ben visszatér a NASCAR autók számára megszokott “The Chute”, amely 1998 óta adja a NASCAR Cup Series által használt vonalvezetés sava-borsát.

- Hirdetés -

Bár a hosszabb, 4 kilóméteres aszfaltcsík technikásabb, és nagyobb kihívást jelent a versenyzők számára, a visszatérő 3,2 kilométeres vonalvezetés több előzési pontot kínál a résztvevőknek.

Sok rajongótól és versenyzőtől hallottuk, hogy mennyire szerették, amikor a Chute-on versenyeztünk” – mondta Jill Gregory, a Sonoma Raceway vezérigazgatója.

- Hirdetés -

A Carousel az eredeti pálya része volt, és 2019-ben az 50. évfordulónkra visszatértünk hozzá, majd 2021-ben ismét használtuk. De azért versenyzünk, hogy izgalmat és drámát hozzunk a rajongóknak, és elsöprő többségük azt kérte tőlünk, hogy hozzuk vissza a Chute-ot.

Mivel a Toyota/Save Mart 350 Cup versenyhossza továbbra is 350 kilométer marad, a futamot 90 körről 110 körre hosszabbítják meg.

Emellett visszatér a 7-es kanyar, ahol számos legendás előzés és összecsapás történt ez elmúlt években.

Kékkel a régi, “Carousel” verzió, pirossal a visszatérő “The Chute” Kép forrása: Wikipedia

Bár Kyle Larson domináns győzelmet aratott itt 2021-ben, egyetért azzal a döntéssel, hogy visszatér “The Chute”.

Izgalmasabb lesz a rajongók számára, már csak azért is, mert azok a kanyarok éles kanyarok, néhány hajmeresztő előzési zónával” – jelentette ki a 2021-es NASCAR-bajnok és a Toyota/Save Mart 350 futam győztese, Kyle Larson.

Könnyű hibázni, mert magasak a rázókövek, így az autó sokat pattog, és ez kihívást jelent majd. Izgalmas lesz. Elég őrült versenyre számítok.

A Chute-ot az 1998-as verseny előtt építették meg, és 2018-ig minden sonomai NASCAR-versenyen használták.

A versenypályának ez a szakasza a 4-es és a 7-es kanyart köti össze. Martin Truex Jr. volt az utolsó pilóta, aki – 2018-ban – győzni tudott a Chute vonalvezetésen.

 

- Advertisement -
SourceNASCAR
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss