back to top
vasárnap, május 19, 2024

Dale Earnhardt Jr.: Öreg vagyok én már ehhez

Dátum:

Megosztás:

Korábban már megírtuk, hogy a jelenleg TV-s elemzőként dolgozó Dale Earnhardt Jr. tesztelési lehetőséget kapott a Hendrick Motorsportstól a Daytonai gyakorláson.

- Reklám -

Alig néhány hét múlva debütál a Next Gen autó – először a Los Angeles-i Coliseumban a Busch Clash-en, majd Daytonában.

- Reklám -

A Hendrick Motorsportot segítő Junior egyike volt annak a közel két tucat versenyzőnek, akik a héten az új autót tesztelték.

A 47 éves versenyző kijelentette, ez volt a legtöbb, amit egy Cup autóban vezetni fog, legfőképpen egy olyan veszélyes, és gyors pályán, mint Daytona.

- Reklám -

Öreg vagyok” – mondta Dale Earnhardt Jr. szerda reggel, mielőtt elindult a második edzésnapra.

Vegyük példának William Byront, ő fiatal, kockázatvállaló … Én már nem vállalok kockázatot. Van két kislányom, akikkel imádom együtt tölteni az időt, és a feleségem is sok mindenen ment keresztül a karrierem utolsó éveiben.

Egyszerűen nem tudom, hogy 47 évesen hajlandó lennék-e ennyi kockázatot vállalni a versenypályán. Fiatal koromban mindig azon gondolkoztam, mi okozhatja idősebb korban a tempóvesztést. Szerintem ez nagyrészt a kockázatvállaláson múlik, és azon, hogy hajlandó vagy-e nagyon veszélyes helyzetekbe sodorni magad.

Amikor (kedden) kint voltam a mezőnyben, és néztem, ahogy a srácok egy kicsit megőrülnek… Nem tudom, hogy ez az ösztön még megvan-e bennem” – gondolkozott hangosan Dale Earnhardt Jr.

A 47 éves versenyző hozzátette, a régi autóba talán beugrott volna egy verseny erejéig, de ez az új gép, Junior szerint elég „őrült”.

Amikor többen voltunk kinn a pályán, és versenyeztünk, egy pillanatig nem éreztem azt, hogy kontrollálom a történéseket. Csak úgy ott vagy. Azt hiszem a legjobb módja az előzésnek az lesz, ha valaki nyit egy harmadik sort majd.

John Probst, a NASCAR Racing Innovation vezető alelnöke elmondta, hogy elégedett volt azzal, amit a keddi első teszt során látott, különösen a szeptemberi első Daytona Next Gen teszthez képest, így a nézők is nagy várakozással tekinthetnek a Február 20-án rendezendő Daytona 500-ra.