szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARDale Earnhardt Jr.: Öreg vagyok én már ehhez

Dale Earnhardt Jr.: Öreg vagyok én már ehhez

- Hirdetés -

Korábban már megírtuk, hogy a jelenleg TV-s elemzőként dolgozó Dale Earnhardt Jr. tesztelési lehetőséget kapott a Hendrick Motorsportstól a Daytonai gyakorláson.

Alig néhány hét múlva debütál a Next Gen autó – először a Los Angeles-i Coliseumban a Busch Clash-en, majd Daytonában.

- Hirdetés -

A Hendrick Motorsportot segítő Junior egyike volt annak a közel két tucat versenyzőnek, akik a héten az új autót tesztelték.

A 47 éves versenyző kijelentette, ez volt a legtöbb, amit egy Cup autóban vezetni fog, legfőképpen egy olyan veszélyes, és gyors pályán, mint Daytona.

- Hirdetés -

Öreg vagyok” – mondta Dale Earnhardt Jr. szerda reggel, mielőtt elindult a második edzésnapra.

Vegyük példának William Byront, ő fiatal, kockázatvállaló … Én már nem vállalok kockázatot. Van két kislányom, akikkel imádom együtt tölteni az időt, és a feleségem is sok mindenen ment keresztül a karrierem utolsó éveiben.

Egyszerűen nem tudom, hogy 47 évesen hajlandó lennék-e ennyi kockázatot vállalni a versenypályán. Fiatal koromban mindig azon gondolkoztam, mi okozhatja idősebb korban a tempóvesztést. Szerintem ez nagyrészt a kockázatvállaláson múlik, és azon, hogy hajlandó vagy-e nagyon veszélyes helyzetekbe sodorni magad.

Amikor (kedden) kint voltam a mezőnyben, és néztem, ahogy a srácok egy kicsit megőrülnek… Nem tudom, hogy ez az ösztön még megvan-e bennem” – gondolkozott hangosan Dale Earnhardt Jr.

A 47 éves versenyző hozzátette, a régi autóba talán beugrott volna egy verseny erejéig, de ez az új gép, Junior szerint elég “őrült”.

Amikor többen voltunk kinn a pályán, és versenyeztünk, egy pillanatig nem éreztem azt, hogy kontrollálom a történéseket. Csak úgy ott vagy. Azt hiszem a legjobb módja az előzésnek az lesz, ha valaki nyit egy harmadik sort majd.

John Probst, a NASCAR Racing Innovation vezető alelnöke elmondta, hogy elégedett volt azzal, amit a keddi első teszt során látott, különösen a szeptemberi első Daytona Next Gen teszthez képest, így a nézők is nagy várakozással tekinthetnek a Február 20-án rendezendő Daytona 500-ra.

 

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss