back to top
kedd, május 28, 2024

Az újonc Austin Hill nyerte Xfinity Series Daytonai szezonnyitóját

Dátum:

Megosztás:

Austin Hill az utolsó pillanatokban előzte meg AJ Almendingert, így ő lett a drámai Daytonai szezonnyitó győztese.

- Reklám -

A sárga zászló pillanatában Hill volt már előrébb, így ő lett a szombati 300 mérföldes futam győztese.

- Reklám -

Az autók egy nagy csoportban haladtak a 2,5 mérföldes superspeedway hátsó egyenesében, amikor Anthony Alfredo 23-as számú Chevrolet-jének agresszív lökése Snider 31-es számú Camaróját Jade Buford 48-as számú Chevrolet-je elé fordította. Az így kialakult ütközés Snidert a pályáról a kerítésbe küldte.

Snider szerencsére kimászott az összetört versenyautójából, ami egy újabb bizonyítéka annak, hogy a 180 mérföld/óra feletti sebességgel versenyző járművek biztonságban vannak. Snidert az eset után bevitték az egészségügyi központba, ahol ellátták és hazaengedték.

- Reklám -

Ez volt Hill első győzelme a NASCAR Xfinity Series-ben. A Richard Childress Racing sofőrje az utolsó körben nagy lendületet vett, és el tudott menni a tehetetlen AJ Almendinger mellett.

Tökéletesen időzítettünk” – mondta boldogan Austin Hill, miután kimászott az autójából. „Nyilvánvalóan segített a sárga zászló, de pokolian jól mentünk, szóval ki tudja, lehet anélkül is nyertem volna.

Ember, szóhoz sem jutok. Andy Street (crew chief), Richard Childress (tulajdonos)… köszönöm nektek és az összes srácnak az RCR-nél, amiért hittek bennem. Jó volt ez a holtszezon, és most már a bajnoki címért versenyezhetünk. Gyerünk!”

Megint csak második…

AJ Allmendinger zsinórban másodszor lett második a Daytonai Xfinity versenyen.

Meg kell néznem a visszajátszást, tanulmányoznom kell” – mondta a Kaulig Racing versenyzője.

Folyamatosan próbáltam mindkét sávot blokkolni, de úgy tűnt, hogy Austin Hill lamaradt egy kicsit, és tökéletesen időzített. Egy hatalmas lökést kapott, és bár megpróbálhattam volna blokkolni, de azt hiszem akkor mindketten a falban kötöttünk volna ki.

Noah Gragson lett a harmadik, őt követte Herbst és Justin Allgaier. Sheldon Creed,  és a balesetet okozó Anthony Alfredo. A top10-be még Ryan Sieg, Josh Bilicki és Brandon Brown fért be.

A regnáló bajnok, és a pole-ból induló Daniel Hemricnek nem volt szerencsére, hiszen a 91. körben egy 10 autóból álló baleset áldozata lett. Hemric a 28. helyen végzett, négy kör hátrányban.

Az utolsó – Snider féle – baleset másik áldozata Ty Gibbs volt, aki első Xfinity-indulását teljesítette a daytonai oválon.

A NASCAR Xfinity Series már jövőhéten folytatódik az Auto Club Speedwayen.

Teljes eredménylista