kedd, április 16, 2024

Hemric-Hill első sor a daytonai Xfinity futamon

Dátum:

Megosztás:

A bajnoki címvédő, Daniel Hemric indulhat az élről a 41. alkalommal megrendezésre kerülő daytonai NASCAR Xfinity futamon.

- Reklám -

Szombaton az eddigi legsűrűbb napra kerül sor a Daytona-i versenypályán. A fő attrakció, mint mindig, úgy ezúttal is az Xfinity sorozat, melynek időmérő edzésére helyi idő szerint 11:35-ös kezdéssel került sor.

- Reklám -

A Kupásokéhoz hasonlóan két szakaszból álló edzés első köre a legjobb 10-be jutáson kívül a kiesőkről is döntött. Lévén a versenyre összesen 47 nevezés érkezett, összesen 9 versenyzőnek ért véget idő előtt a hétvége. A bejutáshoz Hemric 49.301-es idejéhez képest 1 másodpercen belüli kör volt szükséges, ami még superspeedway pályákon is borzasztóan szorosnak mondható.

Az edzés kevésbé drámai része, a rajtelsőségről döntő második szakaszban az elsőhöz képest némiképp gyorsabb körrek, 49.221-gyel szerezte meg Daniel Hemric a rajtelsőséget, ami 115 ezred másodperccel volt gyorsabb, mint a mögötte végző Austin Hill köre.

- Reklám -

A második sorból a nap meglepetésembere, Jade Buford, és a 2020-as Truck bajnok, Sheldon Creed indulhat. A Chevrolet-dominanciát elsőként a Toyotás Brandon Jones törte meg. A Joe Gibbs Racing versenyzője a 9. helyről, míg legjobb Fordosként Riley Herbst a 10.-ről indulhat.

A NASCAR Xfinity sorozat szezonnyitó versenye magyar idő szerint este 23:00-kor rajtol.

AZ IDŐMÉRŐ EDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK