back to top
vasárnap, június 16, 2024

A pole után a győzelmet is megszerezte a domináns Corey Heim

Dátum:

Megosztás:

Corey Heim uralta a 2022-es ARCA Menards Series szezonnyitó Lucas Oil 200 versenyét a Daytona International Speedwayen.

- Reklám -

A győzelem a címvédő nyolcadik győzelmét jelentette pályafutása során, és zsinórban a másodikat ezen a pályán.

- Reklám -

Corey Heim a pole pozícióból indult, és 80 körből 74-et vezetett, ami Bobby Gerhart 2006-os győzelme óta a legtöbb ARCA-győztes által vezetett kör.

A csapatom megkönnyítette a dolgomat. Megépítették ezt a nagyon gyors Toyota Camry-t, és végig remekül össze tudtam dolgozni a csapattársaimmal” – mondta Heim a verseny után.

- Reklám -

Parker Chase végzett a második helyen, őt Daniel Dye követte. Sean Corr és Gus Dean került még be a top5-be.

Andy Jankowiak és Mason Diaz a hatodik, illetve a hetedik helyen végzett. Dave Mader III a nyolcadik helyen szelte át a célvonalat, őt követte Toni Breidinger, aki karrierje legjobbját nyújtva kilencedik lett. Ryan Huff zárta a top10-et.

A Venturi Motorsports versenyzője, Corey Heim indult a pole pozícióból, és az első 22 kört megszakítás nélkül vezette, mielőtt Eric Caudell megpördülése miatt előkerült az első sárga zászló.

Egy hiba a pit roadon azonban Venturini Motorsports sofőrjének a vezetésébe került. Az ezt követő újraindítás egy körrel későbbre tolódott, amíg a versenybírók rendezték a felállást, de a mezőny így is Nick Sanchez és Dye vezetésével indult újra.

Bár Sanchezt eredetileg kiállították az újraindítás szabálysértéséért, a fellebbezés eredményeként a büntetést ejtették.

Heim könnyedén dolgozta vissza magát az élre, és a futam hátralévő részében szinte végig vezetett.

Hivatalosan 0,156 ezreddel előzte meg Parker Chase-t, de a verseny utolsó köreiben már nem volt komoly kihívója.

Végeredmény