csütörtök, november 30, 2023

Brutális baleset az Xfinity szezonnyitóján, kiszakadt a motor – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Szombatról vasárnapra virradóra tartották a NASCAR Xfinity Series szezonnyitóját ahol az óriási baleset történt.

- Advertisement -

Egészen nyugodt versenyt futott az Xfinity Series mezőnye a 2022-es szezonnyitón, a Daytona International Speedwayen.

- Advertisement -

A futamon persze több incidens is történt – többek között Drew Dollar, illetve a pole-ból induló Daniel Hemric is balesetbe keveredett – de az utolsó körig az utóbbi évekhez képest sok autó versenyben maradt.

A győzelemért AJ Almendinger és Austin Hill csatázott, azonban hátrébb már a kör elején megkezdődött a tülekedés.

- Advertisement -

Az utolsó métereken pozíciókat nyerni kívánó sofőrök három, sőt négyes oszlopot is nyitottak, és ekkor történt meg a baj.

A gyorsvonatként érkező Xfinity mezőny a fehér zászló lengetése után megérkezett a hátsó egyenesbe, a 23-as rajtszámú Anthony Alfredo pedig erősen tolta maga előtt Myatt Snider 31-es autóját.

Sajnos rossz vége lett a dolognak, ugyanis elfogyott a hely, Alfredo agresszív lökéséből pedig baj lett, Snider autója befordult a mezőny elé, felrepült az égbe és beleakadt a pályát övező kerítésbe.

A Jordan Anderson Racing versenyzőjének autójából kiszakadt a motor, és egy pillanatig még lángok is felcsaptak.

A versenyt azonnal sárga zászlóval szakították meg, melynek következtében Austin Hill került ki győztesen.

Szerencsére a NASCAR Xfinity Series autói olyan biztonságosak, hogy az eset után néhány másodperccel Snider már ki is szállt az autójából, és bár elővigyázatosságból bevitték az egészségügyi központba, nagyobb baja nem esett.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.