back to top
kedd, május 21, 2024

Zak Brown minden követ megmozgat, hogy megtartsa O’Ward-ot

Dátum:

Megosztás:

Az utóbbi hetekben több pletyka is szárnyra kelt Pato O’Ward jövőjével kapcsolatban, és ő sem zárkózott el a váltás lehetőségétől.

- Reklám -

Pato O’Ward az egész holtszezonban arról beszélt, hogy csak egy IndyCar bajnoki cím választja el a Forma-1-es lehetőségtől – és az ahhoz szükséges szuperlicensztől.

- Reklám -

Az év elején azonban robbant a bomba, a McLaren F1-es csapata leszerződtette Colton Hertát, látszólag abba a pozícióba, amit eddig Pato O’Ward töltött be.

Nos az Arrow McLaren SP (AMSP) versenyzője már a St. Pete-i versenyre kérdőjeles lelki állapotban érkezett, és a nyilatkozatai azt mutatták, nem érzi jól magát jelenlegi helyzetében.

- Reklám -

A nehéz szezonkezdet után Long Beach-en végre megszerezte O’Ward az első top5-ös helyezését, a bajnoki cím azonban már most elúszni látszik.

Tudom, hogy ez nem győzelem, de nagyon nehezen indult az év. A lendületből építkezni fogunk” – mondta O’Ward. „Még 14 futam van hátra, szóval rengeteg verseny van még hátra. Azt hiszem, a következő néhány versenyen jó dolgokat fogunk csinálni.

O’Ward helyzete a csapaton belül kérdéses, bármennyire is pozitív irányba próbálja fordítani évét az AMSP versenyzője.

Brown felajánlott O’Wardnak egy átdolgozott szerződést, de a pilóta nem fogadta el, és azt is visszautasította, hogy aláírjon egy ugyanolyan szerződést, mint amit Colton Herta írt alá.

O’Ward, aki a jövő hónapban tölti be 23. életévét, kétségbeesetten szeretne a Forma-1-be kerülni, és jelentős fizetésemelést is ki akar harcolni magának.

Ha a McLaren nem tudja ezt megvalósítani, akkor egy olyan IndyCar csapathoz akar igazolni, amely bajnoki címre tudja vezetni.

O'Ward gyors és népszerű, nem csoda, hogy nehezen mond le róla Zak Brown
O’Ward gyors és népszerű, nem csoda, hogy nehezen mond le róla Zak Brown Fotó: Penske Entertainment: Joe Skibinski/IndyCar Media

Zak Brown O’Ward-al tervez hosszútávon

A McLaren fejese, Zak Brown ugyanakkor biztos benne, hogy O’Ward mind a pályán, mind a garázsban fog annyit fejlődni, hogy ne legyen probléma a jövő tekintetében.

Csak tovább kell érnie versenyzőként” – mondta Brown. „Mindannyian tudjuk, hogy olyan gyors, mint bárki más a rajtrácson. Szóval most már rajtunk, rajta és Felixen (Rosenqvist) múlik, hogy együtt dolgozzunk a fejlődésen. Az egész csapatnak jobban kell dolgoznia.

A McLaren a 2020-as szezon előtt csatlakozott az IndyCarhoz, mint Sam Schmidt és Ric Peterson meglévő csapatának marketingpartnere, de Brown az idei szezontól kezdve többségi tulajdonosként azt szeretné, ha a McLaren kéznyoma látszana az egész szervezeten.

Szóba jött egy korszerű, új bázis kiépítése Indianapolisban, ami helyet és erőforrást is adna egy harmadik McLaren indításának is.

Alexander Rossi a pletykák szerint aláírta a szerződést, hogy elhagyja az Andretti Autosportot, és a McLaren harmadik pilótája lesz a következő szezonban, annak ellenére, hogy az érintett felek ellentmondó válaszokat adtak.

A McLarennél Rossi megkapná azt a szükséges környezetváltozást, amiről már ő is, és főnöke, Michael Andretti is beszélt.

Brown elkötelezett egy elit IndyCar csapat felépítése mellett, és O’Ward nagyon is része ennek a tervnek. A versenyző lehet, hogy elégedetlen, de a csapat nem akarja elveszíteni őt.

Nem szeretném, ha Pato bármelyik riválisunkhoz igazolna, és elvesztenénk ezzel az egyik versenyzőnket” – mondta Brown.

„Úgy gondoljuk, hogy ő egy bajnokesélyes srác, szóval ha máshol versenyezne és ott nyerne, az fájó lenne. Befektettünk a karrierjébe, szóval nem fogjuk átadni őket valami nagyon jó ok nélkül. Nem tudok egy jó okot sem arra, hogy ez történjen.