back to top
csütörtök, május 30, 2024

Az Andretti sztárját leigazolta a McLaren

Dátum:

Megosztás:

Amerikai szempontból rivális csapatnál kezdheti meg F1-es tevékenységét Colton Herta, az Andretti Autosport versenyzője.

- Reklám -

A brit a csapat az IndyCarban is jelen van, ahol az Andretti ellen versenyeznek. Ha az amerikai az F1-ben is megvetné a lábát, már két helyen lenne érdekellentét.

- Reklám -

Zak Brown révén – az igazgató csapata, a United Autosports az Extreme E-ben és az Supercarsban is együttműködik az Andrettivel – azonban jóban van a két csapat, így lehetőséget biztosítanak Bryan Herta fiának.

A megállapodás keretein belül Colton Herta a McLaren teszt- és fejlesztőpilótája lesz, valamint a brit istálló korábbi autóit vezetheti majd, F1-es hétvégéken kívül. Az, hogy ki kap majd lehetőséget fiatalként az első szabadedzéseken, még továbbra sem dőlt el.

- Reklám -
Colton Herta, Andretti Autosport, IndyCar, 500miles.hu
Herta az IndyCar élmenőihez tartozik, legutóbb St. Petersburgben negyedik lett – Fotó: James Black/Penske Entertainment

Hertát már tavaly hírbe hozták egy F1-es üléssel, amikor csapatfőnöke az Alfa Romeo megvásárlására készült. Jelenleg 2023 végéig köti szerződés az Andrettihez az IndyCarban, amikor Ricciardo szerződése is lejárhat. Az amerikai 2024-ben indítaná el F1-es csapatát, így az is jókor jönne Hertának.

A McLaren IndyCar pilótája, Pato O’Ward szintén F1-es álmokat dédelget, de az ő tesztprogramjára nem lesz hatással Herta szerződtetése.