csütörtök, június 1, 2023

Az Andretti sztárját leigazolta a McLaren

Date:

Share:

Amerikai szempontból rivális csapatnál kezdheti meg F1-es tevékenységét Colton Herta, az Andretti Autosport versenyzője.

- Advertisement -

A brit a csapat az IndyCarban is jelen van, ahol az Andretti ellen versenyeznek. Ha az amerikai az F1-ben is megvetné a lábát, már két helyen lenne érdekellentét.

- Advertisement -

Zak Brown révén – az igazgató csapata, a United Autosports az Extreme E-ben és az Supercarsban is együttműködik az Andrettivel – azonban jóban van a két csapat, így lehetőséget biztosítanak Bryan Herta fiának.

A megállapodás keretein belül Colton Herta a McLaren teszt- és fejlesztőpilótája lesz, valamint a brit istálló korábbi autóit vezetheti majd, F1-es hétvégéken kívül. Az, hogy ki kap majd lehetőséget fiatalként az első szabadedzéseken, még továbbra sem dőlt el.

Colton Herta, Andretti Autosport, IndyCar, 500miles.hu
Herta az IndyCar élmenőihez tartozik, legutóbb St. Petersburgben negyedik lett – Fotó: James Black/Penske Entertainment

Hertát már tavaly hírbe hozták egy F1-es üléssel, amikor csapatfőnöke az Alfa Romeo megvásárlására készült. Jelenleg 2023 végéig köti szerződés az Andrettihez az IndyCarban, amikor Ricciardo szerződése is lejárhat. Az amerikai 2024-ben indítaná el F1-es csapatát, így az is jókor jönne Hertának.

A McLaren IndyCar pilótája, Pato O’Ward szintén F1-es álmokat dédelget, de az ő tesztprogramjára nem lesz hatással Herta szerződtetése.