back to top
hétfő, május 20, 2024

Briscoe: Meg kellett próbálnom…

Dátum:

Megosztás:

Chase Briscoe vasárnap este a Bristol Motor Speedway dirt pályáján az utolsó körben egy megkérdőjelezhető manővert vetett be.

- Reklám -

Briscoe megpördült a 3-as kanyar bejáratánál, amikor megpróbálta megelőzni Tyler Reddick 8-as autóját. Az eset következtében Reddick-be csapódott, és mind a ketten megforogtak.

- Reklám -

Nevető harmadikként Kyle Busch érkezett, és megszerezte idei első győzelmét, Reddick pedig továbbra is győzelem nélkül áll a Cup Series-ben.

Én csak megpróbáltam megnyerni a versenyt” – mondta Briscoe. „Nagyon gyorsan utolértem, és tudtam, hogy a forgalom miatt lesz esélyem. Bevetődtem, de így utólag nem ez volt a megfelelő manőver.

- Reklám -

Miután megszerezte a második helyet Busch-tól, Briscoe az utolsó 18 kört azzal töltötte, hogy megpróbálta levadászni Reddicket.

Próbáltam kifigyelni, hogy hol tudok gyorsabb lenni nála. Sajnos az alsó ív nem működött az utolsó néhány körben, ezért muszáj voltam egy ilyen bevetődést csinálni. Egyszerűen más esélyem nem volt, hiszen csak a felső ív működött” – magyarázta bizonyítványát Briscoe.

Briscoe elmondta, hogy szörnyen érezte magát, amiért kiütötte Reddicket, és hogy nem állt szándékában ezt tenni. Mielőtt lesétált a boxutcába, hogy bocsánatot kérjen, Briscoe azt mondta, hogy „megérdemelne egy pofont” Reddicktől.

Ha megüt, akkor megüt” – mondta Briscoe. „Megérdemelném. Ilyen a versenyzés, de majd megbeszélem vele.

A beszélgetés barátságos volt, amikor Briscoe megérkezett Reddick autójához. Reddick nem ment neki Briscoe-nak, és elismerte, hogy ő is ugyanezt tette volna.

Nyilvánvaló, hogy Tyler és én már eleget versenyeztünk egymás ellen. Mindketten tudjuk, hogy nem fogjuk egymást szándékosan összetörni. A győzelemre hajtottunk.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy mi harcoltunk az első helyért. Utálom, hogy egyikünk sem nyert, de szerintem Tyler megértette, és nagyon jól kezelte a dolgot.

Reddick magát hibáztatja, hogy magára engedte Briscoe-t

Őszintén szólva nem hiszem, hogy mindent jól csináltam. Briscoe képes volt felzárkózni rám” – nyilatkozta a csalódott Reddick a futam után. „Egy kicsit jobb munkát kellett volna végeznem.

Nem kellett volna hagynom, hogy ilyen közel kerüljön. Minden valamirevaló dirt versenyző megpróbálta volna ezt a manővert az utolsó kanyarban.

Ennek ellenére Reddick ismét győzelem nélkül maradt, ráadásul úgy, hogy kínzóan közel volt a győzelemhez.

Ez szívás, de még így is képesek voltunk a második helyen végezni. Jobban kellett volna mennem, és elhúznom, hogy a végén ne legyen olyan távolságban ahonnan ezt megpróbálhatta. Én így látom a dolgot.