kedd, június 6, 2023

O’Ward nem adta fel az F1-es álmot

Date:

Share:

Miután a holtszezonban „álmai” autóját tesztelhette, Pato O’Ward továbbra is nagyon érdeklődik az F1-es versenyzés iránt.

- Advertisement -

Az Arrow McLaren SP pilótája a hétfői, szezon előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „jelenleg egy dologra koncentrálok, és ez az egy dolog az IndyCar”, miközben több kérdésre is válaszolt a versenyzői jövőjével kapcsolatban.

- Advertisement -

A 22 éves O’Ward a 2022-es Forma 1-es Abu-Dhabi nagydíj után tesztelte az általa „nevetségesen gyors”-nak nevezett McLarent.

Szeretném megadni ezeknek a srácoknak az első bajnoki címüket” – mondta O’Ward. „Meg akarom adni nekik az első Indy 500-as győzelmüket. Most erre koncentrálok.”

Ki tudja, hogy kapok-e F1-es lehetőséget, vagy sem? Nyilvánvalóan, ha ez bekövetkezik, 100 százalékban elvállalnám, és minden egyes versenyző az én helyemben ugyanezt tenné” – jelentette ki az IndyCar 2021-es szezonjának bajnoki harmadikja.

Ez a Forma-1. Ezen nőttem fel, és erről álmodtam. Ugyanaz az álom, amit gyerekként megálmodtál, soha nem fog elmúlni.

A mexikói versenyző azonban kijelentette, szeretné népszerűsíteni az IndyCart, és megmutatni, milyen nagyszerű a sportág.

Azt szeretném, ha az emberek élveznék azt, hogy az IndyCarban láthatnak. Azt akarom, hogy tudják, mit kínál az IndyCar. Annyi klassz dolog van benne” – tette hozzá Pato O’Ward.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.