back to top
hétfő, május 20, 2024

O’Ward már nem feltétlenül a McLarennél képzeli el a jövőjét

Dátum:

Megosztás:

A millió dolláros kérdés: Vajon Pato O’Ward marad az Arrow McLaren SP-nél az 5-ös rajtszámú Chevyben, ha a szerződése lejár?

- Reklám -

Ez a kérdés lengi be az elmúlt hetekben az IndyCar Series paddockjában, mivel egyre több pletyka kering a mexikói esetleges továbblépéséről.

- Reklám -

Többen úgy gondolják, hogy az AMSP bajnoki törekvéseinek vezető arcaként a helye megkérdőjelezhetetlen de O’Ward érdekes választ adott, amikor jelenlegi csapatáról, és jövőbeni kapcsolatukról kérdezték.

Jelenleg szerződésben állok a McLarennel, de vannak olyan forgatókönyvek, amelyek szerint az idei szezon végén megváltozhat ez a helyzet” – mondta O’Ward a RACER-nek.

- Reklám -

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy az IndyCar szeptemberi szezonzárója után szabadügynökké válhat, O’Ward nem kívánt nyilatkozni.

Számos futamgyőztes IndyCar pilóta, köztük Alexander Rossi, Rinus VeeKay és az AMSP-s Felix Rosenqvist az év végén új szerződést szeretne kötni, és a versenyzői piac jelentősen megváltozna, ha O’Ward is felkerülne a listára.

A Chip Ganassi Racing, az Ed Carpenter Racing, a Meyer Shank Racing és a Team Penske is azon csapatok közé tartozik, amelyek aktívan kereshetnek magasan jegyzett versenyzőket, hogy betöltsék megüresedő üléseiket vagy bővítsék programjukat.

O'Ward üldözi Hertát - nem csak a pályán, de azon kívül is
O’Ward üldözi Hertát – nem csak a pályán, de azon kívül is Fotó: Penske Entertainment: James Black/IndyCar Media

Herta szerződtetése lehet mindennek a kulcsa

Az IndyCarban való jövője mellett a Forma-1-gyel kapcsolatban is maradtak kérdések.

Tavaly a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown azzal kecsegtetett, hogy O’Ward Forma-1-es tesztet kaphat, ha az 5-ös számú Chevyvel győzni tud, és miután két győzelmet szerzett és harcban volt a bajnoki címért, O’Ward részt vett a decemberi fiatal pilóták tesztjén a McLaren F1-es csapatának színeiben.

Ezt követően a 2018-as Indy Lights bajnok az autó és az élmény iránti szeretetéről vallott, és további említéseket tett arról, hogy szeretne az Forma-1-ben versenyezni.

Jelenleg a McLaren az egyetlen olyan alakulat, amelynek csapata van az Forma-1-ben és az IndyCarban is.

O’Ward barátja, az Andretti Autosport korábbi Indy Lights-csapattársa, és közvetlen IndyCar-ellenfele, Colton Herta nemrég szerződést kapott a McLaren Forma-1-es csapatától, hogy tesztelési és fejlesztési programjuk tagja legyen.

Ez párhuzamosan fut majd az Andrettivel folytatott teljes munkaidős IndyCar tevékenységével.

A McLaren közleménye nem tett említést O’Wardról vagy a 22 éves versenyző jövőbeli Forma-1-es tesztjeiről, de a McLaren képviselője a RACER-nek elmondta, hogy Herta Forma-1-es szerződtetése nem O’Ward kárára történt.

Arra a kérdésre, hogy tervben vannak-e számára további Forma-1-es tesztek, O’Ward röviden, és tömören válaszolt: „Nem, nem tudok róla.