back to top
hétfő, május 20, 2024

VIDEÓ: Itt tényleg minden megtörtént, Truck Bristol Dirt összefoglaló

Dátum:

Megosztás:

Nagy verseny? Igen! Trükkös körülmények? Igen! Olyan ütközés, ami még nem volt a NASCAR Truck Series történetében? IGEN!

- Reklám -

Ben Rhodes meggyőző teljesítményt nyújtva nyerte a bristoli dirt versenyt, méghozzá egy késő előzéssel.

- Reklám -

Bár a Truck Series címvédője sokáig vezetett, egy elrontott kiállás után a verseny utolsó szakaszának kezdetén Carson Hocevar és John Hunter Nemechek vette át a verseny irányítását.

Rhodesnak sikerült visszakapaszkodnia az első ötbe a sárgák és újraindítások sorozatán keresztül, így optimális helyzetbe került, és öt körrel a vége előtt a második sorból indulhatott a verseny utolsó újraindításánál.

- Reklám -

Hocevar – aki pályafutása során először vezetett Truck versenyt szombaton – mindent megtett, hogy megtartsa a vezetést, de Rhodes egy váratlan manőverrel végül megelőzte őt.

A verseny egyik legérdekesebb momentuma a 96. körben történt, amikor Matt DiBenedetto enyhén érintkezett Austin Wayne Self-el, miközben a top10-ért csatáztak.

Amikor a két autó összeért, DiBenedetto hátsó lökhárítója és Self gépének első lökhárítója teljesen egymásba ékelődött.

A pálya biztonsági csapata a vontatóautóval nekicsapódott a 25-ös számú járműnek, hogy kiszabadítsa a tehetetlen technikákat, azonban ez nem járt eredménnyel, ráadásul a 25-ös autón hatalmas károk keletkeztek.

Végül a Truck Series kisegítő személyzetének sikerült szétválasztani a két autót, de mindkét pilóta búcsút inthettek a top 10-es eredménynek, és a jó szereplésnek, így a 35. és a 36. helyen fejezték be a futamot.