back to top
csütörtök, május 30, 2024

Új jelölttel léphet szövetségre a McLaren?

Dátum:

Megosztás:

Ahogy egyre közelebb van a 2024-es szezon kezdete, úgy kerülnek helyükre a darabkák az IndyCar mezőnyében.

- Reklám -

Tényleges nagycsapattá válna a McLaren az IndyCarban, így stratégiai partnert keresnek a következő szezonra. Az amerikai bajnokság nagyjai közül az Andretti Global és a Penske rendelkezik hasonlóval (Meyer Shank Racing és A.J. Foyt Racing), míg a Ganassi egy ötautós csapattal gyűjt majd nagy mennyiségű adatot a tesztelés során.

Már a címvédő távozására készül a Ganassi új igazolásával?

- Reklám -

A McLaren IndyCar csapata jelenleg csak három autóból áll, és bár jövőre nem bővítik az istállót, de így is szeretnének szorosabb összefonódást köztük, és a mezőny egy másik csapata között. Az eddigi híresztelések szerint Callum Ilott autóját támogatnák, és ezt tovább erősíti a tény, hogy a brit csapata, a Juncos Hollinger Racing még nem jelentette be jövő évi terveit.

- Reklám -

A RACER viszont arról számol be, nem a félig argentin csapat az egyetlen jelölt a brit márka radarján.

Nagy lehetőséget kaphat jövőre három fiatal pilóta is

„Számos résztvevővel tárgyalunk stratégiai partnerségről. Közel vagyunk ahhoz, hogy véglegesítsük a helyzetet, így az elkövetkező hetekben fogjuk bejelenteni a fejleményeket” – emelte ki Gavin Ward, az Arrow McLaren igazgatója.

„Nem csak egy lehetőségünk van, és ezek nem is feltétlenül zárják ki egymást. Több módszert is megfontolunk annak érdekében, hogy jobbá tegyük a csapatot. Jelenleg is azon vagyunk, hogy a lehető legerősebb IndyCar-csapattá építsük magunkat.

Lehet szó gazdasági, tehetséggondozási segítségről, ami érintheti a szerelőket és a pilótákat is. Ilyesmiben gondolkodunk. Nem zárjuk ki az olyasfajta technikai partnerséget sem, mint amivel most az Andretti és a Penske rendelkezik, de 2024-ben még nem kerül majd sor ilyesmire.

Elég dolgunk van azzal, hogy a csapat növekedését megszilárdítsuk. Nem akarjuk elvenni erről a figyelmet csak azért, hogy már jövőre bebiztosítsunk ilyesmit. Dicséretnek vesszünk, hogy ennyi megkeresést kapunk, ez azt mutatja, jó irányba haladunk.”

Bővülhet a mezőny, így a jelöltekből nem lesz kevesebb?

Az F1-es szokás, amit a McLaren bevezet az IndyCarban is

Valószínűleg a Chevrolet csapatai közül kerülne ki másik jelölt, az idén teljes szezonban induló autók közül egyedül a JHR mellett az Ed Carpenter Racing volt az, akik nem kötelezték el magukat szorosabb kapcsolatra.

Ha viszont az Indy 500 egyszeri indulóit is nézzük, az IndyCarba törekvő Abel Motorsports, illetve a Dreyer & Reinbold Racing is szóba jöhet. Utóbbival kapcsolatban érdekes fejlemény, hogy a Stefan Wilson autóját szponzoráló Don Cusick jelezte, szeretné látni az autót az év eleji, The Thermal Clubban tartott, millió dolláros fődíjjal rendelkező All-Star versenyen is.

„Tetszik a formátum, amivel előálltak” kezdte Cusick, aki maga is a pályához tartozó klub tagja – „Már két csapattal is tárgyalunk arról, hogy indítsanak nekünk autót.”

Az autóba az Indy 500 edzésén balesetet szenvedő – és így a verseny kihagyni kényszerülő – Wilson ülhet, amennyiben sikerült összehozni az üzletet.

„Stefan már nagyon szeretne újra autóba ülni, így készen áll majd, ha mindent sikerül elintézni. Roger Penske csapata és a Thermal-tól Tim Rogers, valamint Nick Rhoades rengeteg időt és energiát szántak arra, hogy összehozzák ezt. Már nagyon várjuk, hogy az IndyCar visszatérjen a Thermalba, mert ilyen még nem volt.”

Nemsokára bővülhet az IndyCar mezőnye?