back to top
kedd, május 28, 2024

Már hét, jövő évi NASCAR-verseny időpontja ismert

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR All-Star versenye mellett egy visszatérő helyszínt is bejelentettek a 2024-es menetrendben, amivel már majdnem a negyede ismert az időpontoknak.

- Reklám -

Eddig az évi eleji Clash, illetve a Daytonai versenyek mellett a phoenixi szezonzáró időpontját hozta nyilvánosságra a NASCAR, most azonban további három dátumra is fény derült.

- Reklám -

Nem kap pontokért zajló versenyt a felújított North Wilkesboro Speedway. A NASCAR első szezonjában is aktív pályát az idei egymillió dolláros versenyre újították fel, miután 1996 óta kihasználatlanul feküdt. Az idei viadalt követően hírbe hozták a pályát egy bajnoki fordulóval is, de mint kiderült, maradnak az All-Star versenynél, miután a pálya 1981-es felszínét újraaszfaltozzák majd.

A 40. All-Star megmérettetésre – az All-Star Opennel együtt – május 19-én kerül majd sor, tehát ugyanazon a hétvégén, amelyiken idén is megrendezték.

- Reklám -

A másik dátum Indianapolishoz köthető, amit a Brickyard 400 visszatérése kapcsán hoztak nyilvánosságra. Az idei unalmasra sikeredett épített pályás versenyt három év után váltja fel a legendás futam, ami 1994 és 2020 között volt a NASCAR része.

A visszatérésre július 21-én kerül majd sor, a hétvégén, amit az idei menetrendben Pocono foglalt el.

INDIANAPOLIS, IN - JULY 23:  Matt Kenseth, driver of the #20 Tide Pods Toyota, leads a pack of cars during the Monster Energy NASCAR Cup Series Brickyard 400 at Indianapolis Motorspeedway on July 23, 2017 in Indianapolis, Indiana
Fotó: Sean Gardner/Getty Images/NASCAR

Az eddigi időpontok:

Dátum Verseny
02.04. 🇺🇸 Clash at the Coliseum
02.15. 🇺🇸 Duel at Daytona
02.18. 🇺🇸 Daytona 500
05.19.
🇺🇸 North Wilkesboro (All-Star Open)
🇺🇸 North Wilkesboro (All-Star Race)
07.21. 🇺🇸 Indianapolis Motor Speedway
11.03. 🇺🇸 Phoenix Raceway