back to top
hétfő, május 20, 2024

Nemsokára bővülhet az IndyCar mezőnye?

Dátum:

Megosztás:

Nagy átalakításon esik át a Honda, emiatt pedig több autót nevezhetnek az IndyCar a következő időszakban.

- Reklám -

Az eddig IndyCar-motorokért felelős Honda Performance Development közelebb kerül 2024-től a japán anyacéghez, és Honda Racing Corporation US-ként működnek majd. A cég eddig váltig állította, nem szeretnének 16-nál több autót indítani a teljes szezonban, és az Indy 500-on is ragaszkodnak ahhoz, hogy az extra indulókkal sem múlják sokkal felül a Chevrolet autóinak számát.

- Reklám -

A szervezeti átalakításnak köszönhetően azonban változhat a helyzet, például a Chip Ganassi Racing már egy újabb autót bejelentett 2024-re az idei szezonhoz képest. Az Andretti Global viszont lehet, csökkenteni fogja a számot.

Az F1 mellett Le Mans-ra is hatással lehet a Honda átalakulása

- Reklám -

„Igazság szerint még most egyeztetünk mindenkivel, ez egy ilyen időszak az évben. Akivel megegyeztünk, annak nem fogunk kevesebb motort szállítani. Az nem lenne fair” – utasította el a feltételezést David Salters, miszerint a Ganassi miatt lenne eggyel kevesebb Andretti a mezőnyben.

„Persze, Chip és a CGR nagyszerű munkát végeznek, és rendkívül tehetséges emberek vannak náluk. Így a mi szempontunkból szeretnének segíteni nekik, mert tudjuk, hogy ők nagyon jók. Ráadásul újabb fiatal tehetségek érkeznek a bajnokságba, ami nagyszerű.”

Salters, a HPD elnöke a RACER-nek elárulta azt is, még nem dőlt el, hány autóért lesznek majd felelősek 2024-ben.

„Nem akarunk csak a mennyiségnek alárendelni mindent, mert szeretnénk versenyképesek maradni, de szeretnénk a csapatoknak és abajnokságnak is segíteni. Az ilyesfajta jó cselekedetek általában mindig megtérülnek, de még ki kell találnunk, hogyan oldjuk meg a helyzetet, és nem is akarunk őrültségben fogni. Mindenkinek igyekszünk megfelelni, de ki kell egyensúlyoznunk a dolgot. Viszont egyre közelebb kerülünk majd a végső válaszhoz.”