szerda, április 17, 2024

F1-es álmok helyett botrány: Palou felszólalt a szerződéséről

Dátum:

Megosztás:

Álex Palou már háromszor is tesztelte a britek F1-es autóját, legutóbb versenyhétvégén, Austinban az első szabadedzésen vezethetett. Szezonja nem sikerült ennyire jól, bár ugyan egyszer győzött, csak ötödik lett a bajnokságban.

Újabb fontos lépést tett az F1 felé Palou és O’Ward

- Reklám -

- Reklám -

„Jól kezdtük az évet, versenyben voltunk a bajnokságért, de aztán jött a szerződéses ügy. Nehéz volt ez a média szempontjából, mert mindenki erről akart kérdezni, miközben nem mondhattam semmit, mert még jogi folyamatok zajlottak a háttérben. Ez nehéz volt, hogy őszinte legyek. A végén megoldódott, és rendkívüli módon nyertük meg a versenyt. Nehéz, de jó év volt, már készen állok 2023-ra.” – összegezte Palou Movistar+ által készített, életéről szóló dokumentumfilm bemutatóján.

„[Ez a történet] még egy filmért kiált!” – jegyezte meg viccesen a motorsport.com-nak.

- Reklám -

Érdekes módon hiába nyújtott jó teljesítményt, a szerződése még az utolsó versenyen sem volt tisztázva, csak két nappal utána írtak alá.

„Nem volt egy pillanat, ami döntő lett volna, hanem folyamatosan próbáltuk megérteni a másik helyzetét. Sokat beszéltünk, főleg Laguna Secában, ott már éreztem, hogy meg fogjunk oldani a dolgot. Nem tudtam, hogy egy nap vagy két hét kell majd hozzá, de tudtam, hogy így lesz.”

„Most minden rendben van, mintha mi sem történt volna.” – hangsúlyozta ki.

„Láttam, hogy nem fog megtörténni [hogy az F1-be kerüljek], de abban is biztos voltam, hogy versenyezni fogok. Tudtam, hogy nem történhet meg. Nem volt ilyesmiről szó, hogy szabotáltak volna.” – utalt arra, hogy a Ganassi megakadályozhatta volna, hogy a McLaren csapatával induljon az amerikai sorozatban.

„Most 100%-ig az IndyCarra koncentrálok. Amikor bejelentettük [a McLaren tartalékosi szerepkörét], tisztáztuk, hogy csak akkor él, amikor nem ütközik az IndyCarral.”