back to top
csütörtök, május 30, 2024

2019 után újra IndyCar-bajnok került a Hungaroringre!

Dátum:

Megosztás:

A Magyar Nagydíjat majd csak július 21. és 23. között rendezik, de a McLaren már június elején birtokba vette három napra a Hungaroringet.

- Reklám -

A McLaren-istálló kibérelte a Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroringet, hogy 2021-es autójával teszteljen. Mint azóta kiderült, a wokingiak három napra érkeztek Magyarországra, szerdán az állandó versenyzőjük, Oscar Piastri, csütörtökön a tavalyelőtt IndyCar-bajnoki címet nyerő Álex Palou, ma pedig a tesztpilóta Oliver Turvey körözött.

- Reklám -

A legnagyobb hangsúly közülük a Chip Ganassi Racing spanyol versenyzőjének szereplésén volt, hiszen Palou szeptembertől, az IndyCar-szezon végeztétől a McLaren egyik F1-es tartalékja lesz. Ezért volt szükséges, hogy kicsit gyakoroljon egy F1-es géppel is, miután tavaly ezt már több alkalommal megtette, az USA Nagydíj pénteki első szabadedzésén pedig a 2022-es autót is vezethette.

Verstappent idéző spanyol győzelem Detroitban

- Reklám -

A teszt természetesen zárt kapuk mögött zajlott, de a McLaren jóvoltából számos fénykép és egy videó is napvilágot látott arról, ahogy a szponzorlogók nélküli MCL35M az F1-es hétvégéhez képest még csupasz és kihalt Hungaroringen köröz. Íme:


Legutóbb 2019-ben volt IndyCar-bajnok nálunk, akkor a Renault meghívására vendégeskedett a Magyar Nagydíjon Simon Pagenaud.