csütörtök, április 18, 2024

Lesz jövőre is Indy 500-as rekordkísérlet!

Dátum:

Megosztás:

Ez lesz az utolsó teljes éve az Indy 500 négyszeres győztesének, de még is lesz esélye megdönteni a rekordot jövőre.

- Reklám -

Hátrébb vonul az IndyCar-tól Hélio Castroneves, az Indy 500 egyetlen aktív rekordere. A Meyer Shank Racing pilótája 1998-ben, 25 éve lett a CART-mezőny tagja, és először 5 éve vonult vissza a teljes szezontól.

- Reklám -

Az azt követő években csak az Indy 500-on indult, és megszerezte negyedik győzelmét is a legendás versenyen, amivel rekorderré vált A.J. Foyt, Al Unser és Rick Mears mellett. Ez egy teljes szezonos ülést biztosított neki. Most azonban úgy tűnik, ennek is vége szakad, és ismét csak az Indy 500-ből áll majd a brazil szezonja.

Ezzel még egyszer lesz lehetősége a rekordot jelentő ötödik győzelmet megszerezni, bár idén az MSR formája is leromlott, és Castronevesnek is csak 10. hely a legjobbja. Ha jövőre átalakulnak majd erőviszonyok, akkor azonban ismét szerezhet meglepetést.

- Reklám -

A brazil idén 15. lett, és az utolsó körben szoros csatában méltó módon búcsúztatta el szintén eléggé eredményes honfitársát, az utolsó versenyén induló Tony Kanaant.

Amikor egyik legenda búcsúztatja a másikat – mindketten megkönnyezték

Helyén az a Tom Blomqvist (a rally világbajnok Stig fia) indul majd, aki idén már egyszer lehetőséget kapott Torontóban, de kiesett egy első körös a tömegbalesetben. A brit már így is évek óta erősíti az MSR csapatát, az IMSA-program oszlopos tagja, tavaly megszerezte a DPi-kategória utolsó bajnoki címét.

A csapat nem erősítette meg, mi történik majd a 60-as Acura legénységével jövőre. Hogyha házon belül akarják megoldani a dolgot, lehet, hogy éppen az alakulat társtulajdonosává is váló Castroneves vállal majd nagyobb szerepet, aki az elmúlt három évben megnyerte a Daytonai 24 órás versenyt, és egyre lelkesebb lett a sportautók iránt is.

Ráadásul a brazil kiemelte, nem vonul vissza, egy másik sorozatban mindenképp folytatni fogja a versenyzést.

Egy Verstappen-verő pilóta hét szűk esztendő után végre nagy lehetőséghez juthat