back to top
szombat, május 25, 2024

Ricciardo visszautasította a McLaren IndyCar ülését is

Dátum:

Megosztás:

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója megerősítette, IndyCar ülést is kínáltak Daniel Ricciardónak, mielőtt elengedték.

- Reklám -

Az ausztrál pilóta – bár futamgyőzelmet szerzett a wokingiaknak – nem talált magára a náluk töltött másfél évben, így idő előtt, közös megegyezéssel bontották meg a szerződést.

- Reklám -

Zak Brown elárulta, amikor a jövő évi lehetőségeket vizsgálták meg Ricciardóval, egy tengerentúli ülést is felvetettek annak érdekében, hogy megtartsák őt.

„Igen, volt erről is szó.erősítette meg. – Ahogy Andreas is mondta, ő egy kivételes pilóta, és bármelyik csapat, akinél vezet, kiváltságos helyzetben van. Nekünk sokféle programunk van, de ő a Forma-1-re fókuszál.

- Reklám -

Azt mondanám, mindig is nyitottak és átláthatóak voltunk Daniellel, amíg itt volt a McLarennél. Szerintem ő is megérti, hogy nem voltunk képesek azokat az eredményeket hozni, amire számítottunk.

Ő egész életében a versenyzéssel foglalkozott, úgyhogy megérti ezt, és annyira csalódott, mint mi, hogy nem jött össze.”

A csapatfőnök, Andreas Seidl elismerte, a McLaren is felelős abban, hogy nem találták meg az összhangot. Kiemelte, mindkét fél rendkívül sokat dolgozott a sikerért, de a partnerségben kölcsönösen lettek sikertelenek.

Pato O'Ward & Felix Rosenqvist, Arrow McLaren SP, IndyCar
Fotó: Sean Birkle/Penske Entertainment

A McLaren nemrég az F1-ben és az IndyCarban is a szerződések körüli botrányok tényezője lett, a kettőnek azonban nincs köze egymáshoz. A királykategóriában Oscar Piastrira vetettek szemet, így csak akkor nyúlnának IndyCar versenyzőikhez, amennyiben az ottani viszályok ezt nem engednék.

Érdekes módon azonban egyik amerikai vetélytársukkal, Colton Hertával is kapcsolatban állnak egy F1-es tesztprogram révén, tehát nem csak az Európába vágyó Pato O’Ward lenne esélyes az ülésre.