back to top
szombat, július 20, 2024

Még mindig bízik a NASCAR-szereplésben Tarso Marques

Dátum:

Megosztás:

Nyolc versenyen Cup-versenyen tervezett idén indulni Tarso Marques, eddig egyen sem sikerült. A brazil nem adja fel.

- Reklám -

Tarso Marques számára nem ismeretlen Amerika. F1-es pályafutása közben, illetve után ugyanis versenyzett már a tengerentúlon, igaz, az a Champ Car volt. Itt kósza top 10-es helyezéseken kívül nem tudott mit felmutatni, egyetlen teljes szezonjában, 2000-ben huszonötödikként zárt.

- Reklám -

A már 46 éves Tarso Marques tavasszal még úgy fogalmazott, hogy idén ki szeretné próbálni magát a másik nagy bajnokságban, a NASCAR-ban is, ráadásul rögtön a legmagasabb szinten, a Cup versenyein. Az eredeti tervek nyolc Cup-versenyről szóltak, ebből viszont eddig egy sem valósulhatott meg. De miért?

A csapat rettenetes késésben van” – ismeri el Marques. „Azzal számoltam én is és maga a csapat is, hogy júliusra mindennel megleszünk, ami az induláshoz szükséges, ehhez képest sehol nem állunk. Idénre az volt a terv, hogy indulunk néhány versenyen, hogy aztán jövőre jöhessen valami jobb.

- Reklám -

Ezzel együtt van alternatíva Marques és csapata, a Team Stange fejében. „Még mindig reménykedem abban, hogy egy-két verseny összejöhet idén. Vannak ezzel kapcsolatos tárgyalások, ehhez más csapattól vennénk autót. Ez már össze lenne rakva, ezzel meg lehetne csinálni a teszteket. A nulláról felépíteni egy csapatot ebben a helyzetben mostanra már lehetetlen lenne.

Amennyiben Tarso Marques bemutatkozik NASCAR Cup-versenyen, az első brazil lehet Nelson Piquet Jr. 2014-es szereplése óta.