vasárnap, április 21, 2024

Zak Brown álláspontja a Ricciardo – Herta helycseréről

Dátum:

Megosztás:

Daniel Ricciardo helye erősen veszélyben forog köszönhetően az IndyCar fiatal csillagának, az amerikai Colton Hertának.

- Reklám -

Az amerikai a múlt heti portimaói teszten vezethette a csapat 2021-es Forma-1-es autóját. Herta azt mondta utána, hogy „nagyon szórakoztató” és „igazán különleges” volt az élmény, majd hozzátette, hogy úgy érzi, elég gyors ahhoz, hogy megvalósítsa F1-es álmát.

- Reklám -

A beszámolók szerint pedig a McLaren is elégedett volt a látottakkal. Ennek eredményeképpen a spekulációk szerint Herta a lista tetején fog állni, ha a csapat úgy dönt, hogy Ricciardo lecserélésére szánja el magát.

Az ausztrálnak 2023 végéig van szerződése, de a Renault-tól való átigazolása óta nem találta a formáját. A jövőjével kapcsolatos pletykákra egy dacos üzenettel reagált, amelyben megfogadta, hogy megfordítja a dolgokat, de a találgatások még mindig tartanak.

- Reklám -

A vezetési képességei mellett Herta előnye, hogy amerikai. Vélhetően a McLaren számára rengeteg szponzori lehetőséget jelenthet a versenyző szerződtetése a tengerentúli cégek részéről, akik szeretnének pénzt csinálni az F1-ben való részvételéből – különösen annak nyomán, hogy a sportág egyre jobban vonzza az amerikai nézőket.

Ugyanakkor a McLaren főnöke, Zak Brown ragaszkodik ahhoz, hogy a csapatot sokkal jobban érdekli egy versenyző képessége, mint a szponzorai, de nem zárta ki, hogy Herta a csapat jövőbeli versenyzője legyen.

Nagyon komolyan vesszünk bárkit, akit a Forma-1-es autónkba ültetünk” – mondta az F1 Nation podcastnek.

A nemzetiség szerepel a listán, de soha nem választanánk ki egy versenyzőt csak kereskedelmi okokból.

Az első szempont az, hogy ez a versenyző világbajnok alkat, képes győzelmekre? És ha a válasz erre igen, akkor továbblépünk a további szempontokra.

Ha brit az illető, vagy amerikai, vagy ázsiai, az egyfajta kereskedelmi bónusz. De mindenekelőtt azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk – ezt akarják a szponzoraink is.