back to top
szombat, július 20, 2024

Andrettiék új létesítményében mindennek lesz helye, az F1-nek is

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Global komolyan gondolja az F1-es szereplést. Olyannyira, hogy 200 millió dollár értékű, korszerű motorsportlétesítményt épít, amely 2025-re minden projektjét egy fedél alá helyezi – beleértve a Forma-1-est is.

- Reklám -

Az Andretti család F1-es csapatra vonatkozó pályázata közismert, az FIA a jelek szerint a paddockon belüli ellenállás ellenére is nyitott egy 11. csapatra.

- Reklám -

Ezért az új, 575 000 négyzetméteres projekt az Indiana állambeli Fishersben, amely a Racer szerint 2025-re készül el, pont jól időzít arra az esetre, ha és amikor az F1-es projekt megvalósul.

A csapatot elmondása szerint az új építmény „körülbelül 90 hektárt foglal majd el”. Az új globális központ 2026 elejére akár 500 új munkahelyet is teremtene a helyi közösségnek.

- Reklám -

Michael Andretti elmondta, hogy a létesítmény a szervezet „globális kereskedelmi funkcióit fogja szolgálni, valamint a csapat jelenlegi NTT IndyCar Series, Indy Lights és IMSA programjainak és más jövőbeli versenyzési kezdeményezéseknek a bázisául szolgál majd”.

Hogy mi alapján választották a helyszínt, Andretti kifejtette: „Indiana fontos helyet foglal el az autóversenyzés történetében, valamint versenyzői és tulajdonosi karrieremben; örömmel erősítem meg, hogy a világ versenyfővárosa még hosszú ideig a globális versenyzési erőfeszítéseink otthona lesz.”

„Izgatottan várjuk az új kampuszra vonatkozó terveinket, és alig várjuk, hogy a Fishers közösség részévé váljunk. Az elmúlt 20 évben azon dolgoztam, hogy bővítsük a működésünket, és büszke vagyok a sokszínű versenyportfólió létrehozása érdekében tett lépéseinkre.

„A jelenlegi létesítményünk jól szolgált minket. Csapatunk mind a versenyzés, mind a kereskedelem területén bővült, és az embereink megérdemlik a legjobb környezetet és erőforrásokat. Izgatott vagyok, hogy ennyi csapatunk egy fedél alatt van, miközben tovább építkezünk és növekedünk.”

„Számunkra ez többről szól, mint arról, hogy van egy hely, ahol dolgozhatunk az autókon; arról [is szól], hogy egy globális motorsport otthont kapjunk, és ezt megosszuk az embereinkkel, a rajongóinkkal és a szponzorainkkal, hogy előremozdítsuk a sportot, és maradandó örökséget hagyjunk magunk után” – zárta Andretti.