back to top
vasárnap, május 26, 2024

Régóta várt lehetőséget kap a bajnok, aki csak pénzhiány miatt maradt ki az idei mezőnyből

Dátum:

Megosztás:

Új pilóta mutatkozik majd be az IndyCar nashville-i hétvégéjén, miután a sérült Simon Pagenaud továbbra is pótlásra szorul.

- Reklám -

A Meyer Shank Racing francia pilótája Mid-Ohióban szenvedett balesetet, azóta pedig már a harmadik pilóta ülhet be a helyére.

Karrierje legnagyobb balesetét szenvedte el az Indy 500 korábbi győztese

- Reklám -

Először hirtelen Conor Daly „volt kéznél”, majd a csapat sportautós versenyzője, Tom Blomqvist indulhatott el Torontóban. Mivel oválokon nincs sok tapasztalata, ezért ismét csak Daly vezetett Iowában.

- Reklám -

A csapat prioritása azért érzékelhetően Blomqvist lenne a továbbiakban, ugyanis a brit már korábban jelezte, szívesen kipróbálná magát az IndyCarban is. Ő azonban most Road Americán az IMSA fordulójára hivatalos, így jött a képbe a harmadik pilóta.

Ő pedig nem más, mint az Indy Lights tavalyi bajnoka, Linus Lundqvist. A svéd tavaly hiába nyerte toronymagasan a szériát, szponzorok hiánya miatt nem kapott lehetőséget egyik csapattól sem, szemben Sting Ray Robb-bal vagy Benjamin Pedersennel.

Igaz, közben azért három csapattal is eljutott egy-egy tesztig, a versenyülés azonban nem jött össze neki.

Ilyen érzés száguldani egy oválon – az újonc és a veterán szemszögéből

„Erről a pillanatról álmodtam, mióta elkezdtem versenyezni örvendezett Lundqvist. – Nem is lehetnék izgatottabb amiatt, hogy végre bemutatkozhatok az IndyCarban, nagyon köszönöm a Meyer Shank Racingnek a lehetőséget.

Hatalmas élmény lesz, az eddigi legnagyobb kihívás, amivel szembe kell néznem. Egész évben a partvonalról figyeltem, és most nagyon nehéz lesz az év végén kezdeni, ráadásul Nashville-ben.

Kevés időm volt felkészülni, de az izgalom kárpótol.”

A svéd idén nem tért vissza az Indy NXT-vé átnevezett sorozatba, mindössze Svédországban vett részt egy versenyen, és az Andretti Formula E-autóját is tesztelte.