hétfő, március 4, 2024

A tavaly még a Hungaroringen versenyző bajnok most az IndyCarban debütálhat

Dátum:

Megosztás:

Még továbbra sem mentették fel mid-ohiói balesete után Simon Pagenaud-t az orvosok, így a kényszerszünetben a Meyer Shank Racing egy olyan pilótájukhoz fordult, aki már régóta szeretné magát kipróbálni az IndyCarban.

Karrierje legnagyobb balesetét szenvedte el az Indy 500 korábbi győztese

- Reklám -

- Reklám -

Tom Blomqvist, eddig mindössze egyszer, nyolc hónapja ült egy IndyCarban, most azonban élesben mutathatja majd meg, mire képes, ugyanis Torontóban ülhet be a még sérültnek nyilvánított Pagenaud helyére.

„Először is, a legjobbakat kívánom Simonnak.” kezdte Blomqvist.

- Reklám -

„Remélem, mihamarabb meggyógyul. Senki nem szeret ilyesmit látni.

Azért izgatott vagyok, de tisztában vagyok vele, mekkora kihívás ez. Ez az egyik legnehezebb dolog, amit tehetsz: még csak egyszer vezettem az autót, az sem most volt; nem ismerem a pályát, ami nem is a legkönnyebbek közül való.

Falak veszik körül és tele van bukkanókkal. Versenyzőként ez a legrosszabb kombináció, ha az autó és a pályát sem ismered.”

Blomqvist kiemelte, ezért nem fog magára nyomást helyezni, és ezt a csapattal is megbeszélte. Ennek ellenére azért lehet tétje a dolognak, hiszen jövőre a Meyer Shank Racing mindkét pilótájának lejár a szerződése. Különösen a veterán Hélio Castroneves kapcsán rebesgetik azt, hogy lehet, csak az Indy 500-ra fog visszatérni 2024-ben.

Ha pedig lesz egy hely a csapatnál, akkor erre Blomqvist lehet az egyik legnagyobb esélyes. Újdonsült kollégája, Christian Lundgaard szerint az IMSA tavalyi összetett bajnoka így is bizonyítani tud majd, már az első versenyén.

„Szerintem annyira lesz versenyképes, mint az autója. Nehéz a pálya, de van annyi tapasztalata és tehetsége, hogy mindent kihozzon ebből a lehetőségből.” – összegezte a dán a motorsport.com-nak.

„Őszintén mondom, szerintem jól fog teljesíteni, de ez egy nehéz bajnokság abból a szempontból, hogy beugróként, hogy mit tud tenni az ember. Bár úgy érzem, akik most itt vannak, már az első futamon versenyképesek tudtak lenni.”

Blomqvist tavaly bajnoki sikerének köszönhetően az IMSA címvédője, és emellett az eTCR révén bajnoki bronzérmes is, így jó eredményekkel a háta mögött érkezik meg a sorozatba.