back to top
vasárnap, június 16, 2024

Még nem is kerültek be az F1-be, de az Andrettinek már most van világbajnoka

Dátum:

Megosztás:

Több üres ülés is lenne az Andretti számos csapatában, a friss világbajnokuk azonban nem akarja IndyCarra cserélni jelenlegi járgányát.

- Reklám -

Az eredeti Andretti-csapat – az IndyCarban – nem tart ott, hogy a bajnoki címért harcoljon. A csapatfőnök Michael Andretti elmondása szerint jövőre már nem lesz fizetős pilótájuk, ami előrelépésnek számít, de ugyanakkor, nagyobb változásokat és instabilitást eredményezhet pilótafronton.

Megszabadulna a pénzeszsákoktól az Andretti

- Reklám -

Az biztos, hogy egy, de lehet, hogy két hely is felszabadul nálunk 2024-re, amennyiben szezon közepére széteső Romain Grosjeant is leváltják.

- Reklám -

Ezzel szemben idén mégis bajnokot avathattak, méghozzá Londonban Jake Dennis koronázták meg, a Formula E szezonzáró hétvégéjén. Tavaly októberben a brit tesztelte az IndyCar-csapat autóját is, de 2024 végéig tart a szerződése az elektromos sorozatban.

„Igazából annyira nem [vonz az IndyCar] jelentette ki Dennis a The Race kérdésére válaszolva – Michael talán adna lehetőséget, ha erőltetném. Tudja, hogy tehetséges vagyok és nyitott vagyok ilyesmire.”

World Champion Jake Dennis, Avalanche Andretti Formula E, sprays champagne on the podium
Fotó: Simon Galloway/FIA Formula E

Valószínűleg ezalól azért lehetne kibúvót találni, hogyha „házon belül” marad, de a helyzetet megnehezíti, hogy nem csak az amerikai csapattal van szerződése.

Dennis jelenleg a világ egyik legjobb csapatánál is szerepet kapott, ugyanis a Red Bullnak végez szimulátoros munkát rendszeresen. Ezt biztosan megnehezítené az Egyesült Államokba való költözés.

„De a teszt után nem igazán nyűgözött le az autó. Jó volt ennyi leszorítóerővel menni, de jelenleg nem fér bele, hogy Amerikába költözzek miatta, és még oválokat is megtanuljam. Így boldogan maradtam a Formula E-ben elsőszámú pilóta, és bevált, hiszen világbajnok lettem.”

A pletykák szerint az üres helyre a Ganassitól érkezhetne Marcus Ericsson, akit nem akarnak ott megfizetni, illetve egy újabb fiatal tehetség, a jelenleg Dale Coyne Racingnél versenyző David Malukas.

Korábbi csapata újra leigazolná Ericssont