péntek, április 19, 2024

Felháborodást keltett, hogy nem mindenki tartja elég nagyra Jimmie Johnsont

Dátum:

Megosztás:

Sokaknak negatív meglepetést jelentett a szavazás, annak ellenére, hogy az eredmény ugyanaz lett, mint amire számítottak.

- Reklám -

2024-ben három embert avatnak majd be a NASCAR nagyjai közé hivatalosan is: a hétszeres bajnok Jimmie Johnsont korábbi vezető mérnökével, Chad Knaus-szal együtt éri a megtiszteltetés. Rajtuk kívül az „Alabama Gang” egyik tagját, a tízszeres futamgyőztes Donnie Allisont avatják hivatalosan is hírességgé.

- Reklám -
CHARLOTTE, NORTH CAROLINA - AUGUST 02: Josh Hamilton, Director of Racing Communications at NASCAR, speaks during the NASCAR Hall of Fame Voting Day at Charlotte Convention Center on August 02, 2023 in Charlotte, North Carolina
Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR

A felháborodást Jimmie Johnson okozta, akit – bár ez korábban másnak nem sikerült – nem egyöntetű döntéssel szavaztak meg a Hall of Fame tagjává. Az 57 tagú bizottságból ugyanis 4-en nem választok igennel, ami így is 93%-os döntés.

„Ha ő nem egységes döntés, akkor nem tudom, valaha bárki is az lehet egyáltalán.” fejezte ki csodálkozását Chad Knaus.

- Reklám -

„Nagyon kedves ember, és a legjobb, aki NASCAR-autóban ült. Hozzájárul a sporthoz és a társadalomhoz is rengeteg formában a Jimmie Johnson Foundationnak köszönhetően. Ő az ideális jelölt a Hírességek Csarnokára.”

Ezt követően a Twitter/X közösség is kritizálta a döntés mikéntjét, de maga az érintett nem foglalkozott a dologgal.

„Nem mondanám, hogy kételkedtem, de azért örültem, amikor kimondták a nevemet.” – ismerte el Johnson.

„Csak arra gondoltam, hogy remélem ő [Chad Knaus] is bejut, ez volt a másik dolog, amiben reménykedtem. De sokan érdemelték volna meg, én elfogult vagyok. Mindenesetre örülök, hogy együtt kerülünk be.”

SEBRING, FLORIDA - APRIL 17: Jimmie Johnson and Chad Knaus talk during testing for NASCAR's Garage 56 program at Sebring International Raceway on April 17, 2023 in Sebring, Florida
Knaus és Johnson még a Le Mans-i projekten is együtt dolgoztak – Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR