szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarKét évet ad magának O'Ward az F1-re

Két évet ad magának O’Ward az F1-re

- Hirdetés -

Pato O’Ward szerint maximum két éve van arra, ha el akar helyezkedni az F1-ben. Ezért pedig mindent meg is fog tenni.

Pato O’Ward korábban fogadást kötött a McLaren csapatfőnökével, Zak Brownnal. A fogadás szerint IndyCar-futamgyőzelem esetén részt vehet a McLaren autójában az F1-es szezonzáró után megrendezett újoncteszten Abu Dhabiban. Brown ígérete szerint ez végül meg is valósult. A mexikói sokkal jobb élményt kapott az előzetes elvárásaihoz képest a 92 teljesített kör során.

- Hirdetés -

Aki nem akar az F1-ben versenyezni, az hazudik” – fogalmazott még néhány hónapja. Ezt a teszt után leülepedett élményekkel kicsit bővebben is kifejtette.

Őszintén szólva nagyjából két évem van arra, hogy ülést találjak magamnak az F1-ben” – fogalmazott a kőkemény helyezkedésre utalva O’Ward. “Sokkal több időbem nincs erre… Mindent meg fogok tenni ezért, hiszen ez a csúcsok csúcsa. Az álmom és az életem mozgatórugója. Minden az F1-es szereplés utáni vágyból indult ki. Később persze tágult a látóköröm. IndyCar, endurance-versenyzés… De ez volt az eredeti álom. Hazudnék, ha nem akarnám. Úgy akarom ezt az opciót üldözni, hogy tudom, mindent megtettem ezért. Próbálkozni kell, különben megbánnám.

- Hirdetés -

Ez a teszt volt a kezdet. – “Első lépésnek jó volt. De még sok további lépés vár rám az F1-es ülés tényleges megszerzéséig.”

Pato O’Ward idén a második teljes IndyCar-szezonját két futamgyőzelmének és az Indy 500-on szerzett negyedik helyének is köszönhetően a képzeletbeli dobogó legalsó fokán zárta év végén. 2022 januárjában a Gulf 12 óráson indul Zak Brownnal, ezt követően pedig vár rá az újabb IndyCar-idény. – “Visszamegyek és felkészülök, aztán ideje lesz további versenyeket nyerni. Harcolni akarunk az Indy 500-győzelemért és a bajnoki címért is.

- Advertisement -

Friss