back to top
vasárnap, július 21, 2024

Két évet ad magának O’Ward az F1-re

Dátum:

Megosztás:

Pato O’Ward szerint maximum két éve van arra, ha el akar helyezkedni az F1-ben. Ezért pedig mindent meg is fog tenni.

- Reklám -

Pato O’Ward korábban fogadást kötött a McLaren csapatfőnökével, Zak Brownnal. A fogadás szerint IndyCar-futamgyőzelem esetén részt vehet a McLaren autójában az F1-es szezonzáró után megrendezett újoncteszten Abu Dhabiban. Brown ígérete szerint ez végül meg is valósult. A mexikói sokkal jobb élményt kapott az előzetes elvárásaihoz képest a 92 teljesített kör során.

- Reklám -

Aki nem akar az F1-ben versenyezni, az hazudik” – fogalmazott még néhány hónapja. Ezt a teszt után leülepedett élményekkel kicsit bővebben is kifejtette.

Őszintén szólva nagyjából két évem van arra, hogy ülést találjak magamnak az F1-ben” – fogalmazott a kőkemény helyezkedésre utalva O’Ward. „Sokkal több időbem nincs erre… Mindent meg fogok tenni ezért, hiszen ez a csúcsok csúcsa. Az álmom és az életem mozgatórugója. Minden az F1-es szereplés utáni vágyból indult ki. Később persze tágult a látóköröm. IndyCar, endurance-versenyzés… De ez volt az eredeti álom. Hazudnék, ha nem akarnám. Úgy akarom ezt az opciót üldözni, hogy tudom, mindent megtettem ezért. Próbálkozni kell, különben megbánnám.

- Reklám -

Ez a teszt volt a kezdet. – „Első lépésnek jó volt. De még sok további lépés vár rám az F1-es ülés tényleges megszerzéséig.”

Pato O’Ward idén a második teljes IndyCar-szezonját két futamgyőzelmének és az Indy 500-on szerzett negyedik helyének is köszönhetően a képzeletbeli dobogó legalsó fokán zárta év végén. 2022 januárjában a Gulf 12 óráson indul Zak Brownnal, ezt követően pedig vár rá az újabb IndyCar-idény. – „Visszamegyek és felkészülök, aztán ideje lesz további versenyeket nyerni. Harcolni akarunk az Indy 500-győzelemért és a bajnoki címért is.