back to top
vasárnap, június 23, 2024

Harvick a hétvégén beállította Petty és Earnhardt rekordját

Dátum:

Megosztás:

Harvick Phoenix-ben elért hatodik helyezése azt jelenti, hogy a 4-es autó pilótája beállította a hétszeres bajnok Richard Petty és Dale Earnhardt rekordját.

- Reklám -

Ez a rekord nem más, mint a legtöbb egymást követő top 10-es helyezés egy adott pályán. Richard Petty és Dale Earnhardt is zsinórban 18 futamon végzett a legjobb 10-ben a North Wilkesboro Speedwayen 1968 és 1977 között, illetve 1983 és 1992 között. Ez sikerült most Kevin Harvicknak a Phoenix Racewayen, mivel a NASCAR Cup Series hétvégi fordulójában a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót.

- Reklám -

Annak ellenére, hogy a verseny nagy részében a mezőny elejében volt, Harvick autójából hiányzott az a kis extra, ami a győzelemhez kellett volna. A kilencszeres Phoenix győztes folyamatosan küzdött a kanyar kijáratokon a kigyorsításokkal, ami azt jelentette, hogy nem tudott a későbbi futamgyőztes és csapattársa, Chase Briscoe nyomába eredni. Harvick az újraindításokon is szenvedett autójával, és a hosszú zöld etapokon sem tudta tartani a lépést az élmenőkkel.

Az immár 18 futam óta tartó top 10-es sorozat Phoenixben a 2013-as őszi futamon kezdődött. A 9 év alatt begyűjtött jó eredményből hat győzelem volt, ebből négyet 2013 ősze és 2015 tavasza között egymás után szerzett Harvick, ami igencsak figyelemre méltó. A rekordot ősszel döntheti meg, hiszen a NASCAR mezőnye a bajnoki döntő keretében visszatér Phoenix-be.

- Reklám -

Igazi specialistáról beszélünk, hiszen Kevin Harvick 39 Phoenix Raceway-en történő indulásából kilenc trófeával távozott, ami 23%-os győzelmi arányt jelent. Összehasonlításképpen a következő pilóta a phoenixi sikerek tekintetében Jimmie Johnson, aki négy győzelemmel rendelkezik az egymérföldes sivatagi oválon.