back to top
vasárnap, június 23, 2024

Elképesztő bakit követett el Danica Patrick Phoenix-ben

Dátum:

Megosztás:

Danica Patrick ismét a kommentátori fülkében ült, és nem tudta hova tenni az Alan Kulwicki által híressé tett „Polish Victory Lap”-et.

- Reklám -

A „Polish Victory Lap” azaz a Lengyel Győzelmi Kör szimplán azt jelenti, hogy a győztes versenyző a menetiránnyal szemben teszi meg tisztelet körét.

- Reklám -

Nos Danica Patrick vagy annyira profi, hogy az új nézők kedvéért elmagyaráztatta a főkommentátorral, Mike Joy-jal, hogy mi az, vagy szimplán ő sem tudta.

Alan Kulwicki nyerte az első Phoenix-i versenyt 1988-ban – ez volt élete első győzelme-, és ekkor említette meg Mike Joy, a Fox főkommentátora, hogy ezen a napon született meg a „Polish Victory Lap”.

- Reklám -

A lengyel győzelmi kör egy visszafelé megtett kör?” – kérdezte Danica Patrick kommentátortársától.

A baj persze csőstül jön, ahogy szokták mondani, így Danica Patrick-kel még egy viszonylatban problémák akadtak.

Patrick ugyanis a Las Vegas-i és a phoenixi futamokon sokat emlegette az IndyCart.

Olyannyira, hogy a NASCAR-t a sportággal hasonlította össze, valamint a futam alatt kicsit túl sokat hozta fel a témát.

Sok rajongót fárasztottak és frusztráltak az utalásai, ahogy az egyik rajongó írta a Twitteren: „IndyCar ez, IndyCar az… Danica ez a NASCAR!

Visszatérve a „Polish Victory Lap”-re, többen kérdezték, miért hívják még mindig így ezt?

Alan Kulwicki nagyon büszke volt az örökségére. Ő alkotta meg a ezt a kifejezést. Alan így nevezte el. Én csak tisztelgek az emléke előtt” – válaszolta Joy.

Ez arra késztette a másik lengyel származású NASCAR-versenyzőt, Brad Keselowskit, hogy támogassa Joy ragaszkodását Kulwicki emlékének életben tartásához.

A 2012-es NASCAR Cup Series bajnoka így válaszolt: „Köszönöm, Mike. A családom mindig is ugyanígy érzett. Lengyel győzelmi körnek nevezni mindig is elismerés volt. Remélem, ez a kifejezés soha nem tűnik el”