back to top
vasárnap, június 16, 2024

Az élmezőny ülése, amiért Ferrari-pilóták versenyeznek

Dátum:

Megosztás:

Minden bizonnyal 2024-ben már a McLarennél láthatjuk majd Álex Palout, így a tavalyi Indy 500-at végig domináló Ganassi csapatánál üresedés lesz. Marcus Armstrong már így is fél lábbal a csapat tagja, de az oválokon még Szato Takuma veszi át tőle a volánt.

- Reklám -

Rajta kívül ketten is vannak, akik a Ferrarihoz kötődtek korábban, és a The Race szerint esélyesek lehetnek az IndyCar egyik legjobb helyére. Callum Ilott már kicsit több, mint egy éve tagja a tengerentúli mezőnynek. Hiába csak fiatal, egyautós csapattal állt rajthoz, megállta a helyét a mezőnyben, sokszor a csapata erején felül teljesített. Nemhogy nem vitte csődbe őket, hanem most már egy második autót is indítani fognak.

Történelmet írt, amivel az F1-es legenda fiának nyomdokaiba lépett az IndyCar-pilóta

- Reklám -

Mick Schumacher másik F2-es riválisa, Robert Svarcman szintén érdeklődött az IndyCar iránt, ráadásul pont a Chip Ganassi Racing erősítette meg, hogy tárgyaltak vele. Idén nem kapott lehetőséget, ezért a Ferrari GT csapatában állt „parkolópályára”, ahogy korábbam Ilott is.

- Reklám -

Hasonló helyzetben van az év újonca, Christian Lundgaard is, de ő a Rahal Letterman Lanigan Racinghez több évre írt alá.

Azonban nem csak az európai fiatalok lehetnek esélyesek, Ganassi többször elismeréssel beszélt például David Malukas teljesítményéről is.

A fiataloknak még egy évük van bizonyítani, addig még történhet pár dolog. Mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy a Ganassi az elmúlt években rendszeresen alkalmazott pilótákat, akik nem amerikai bajnokságokban nőttek fel, például Palou vagy Marcus Ericsson… Ők pedig jó eredményeket értek el.

Négyéves sorozatot folytat az IndyCar mezőnye