vasárnap, április 14, 2024

Példaképével vezethet majd együtt a Ganassi legújabb pilótája

Dátum:

Megosztás:

Egy negyedik autót is indít majd a Ganassi az IndyCar szeton nagy részében, amit a Ferrari korábbi juniorja, Marcus Armstrong vezethet majd. Az új-zélandi felfedte, ezzel gyerekkori hőse mellett kapott állást.

- Reklám -

2022-ben Jimmie Johnson vezette a negyedik – 48-as számú – autót, Armstrong így egy neves versenyző helyére érkezik. Ennek ellenére egy másik pilóta jelenléte nyűgözi le.

- Reklám -

„Mindig is vonzott az IndyCar, mert ez volt az egyik olyan bajnokság, amit Új-Zélandon rendszeresen közvetítettek tévében is Scott [Dixon] és a sikerei miatt.” – árulta el az Associated Pressnek.

„Ahogy teltek az évek, közelebb kerültem az F1-hez, de az IndyCar vonzás csak nőtt, hiszen nagyon szorosak a versenyek.”

- Reklám -

Dixon az elmúlt szezonban előzte meg Mario Andrettit a győzelmek számát tekintve, ezzel második az örökranglistán. Bár két évtized köztük a különbség, most mégis kollégák lettek.

„Már hosszú ideje Scott Dixon szurkoló voltam. De nem akarom, hogy feszélyezze a korkülönbség.”

Armstrong csak egyike az IndyCarba érkező „európai” versenyzőknek, idén például korábbi szobatársa, Callum Ilott és Christian Lundgaard is első szezonját teljesítette. Jamie Chadwick pedig az Indy NXT-ben (korábban Lights) kapott ülést.

Ahogy egykori – és jövőbeli – vetélytársai, ő is kiemelte, nem ideiglenes állomásként tekint az IndyCarra az F1-be vezető úton.

Nemsokára akár három női versenyző is lehet az IndyCarban