back to top
vasárnap, július 21, 2024

Formabontó boxutcával készülnek a legújabb utcai verseny rendezői

Dátum:

Megosztás:

Különleges kihívás vár a pilótákra, amikor birtokba veszik majd az Egyesült Államok legújabb utcai versenyhelyszínét.

- Reklám -

Idén egy ikonikus város motorsportos múltja éled újra. Ugyan Las Vegastól sem lehet eltagadni a korábbi versenyeket, a Detroit Grand Prix névre hallgató verseny sokkal nagyobb múltra tekint vissza.

Kiderült, hogyan tér vissza a Detroit Nagydíj a korábbi Forma-1-es pályára

- Reklám -

Az amerikai autóipar egyik legjelentősebb városában a 80-as években rendezett F1-es versenyt a CART váltotta fel, és a belvárosból kiköltözött a verseny a Detroit folyóban található Belle Isle-ra.

- Reklám -

Ugyan a csökkenő nézőszám miatt a verseny abbamaradt egy ideig, az IndyCar újraélesztette a hagyományt a 2000-es évek végén, utána pedig dupla fordulóvá is alakította a versenyt. Ráadásul – ahogy ez Long Beach esetében is történt – az IMSA sportautóival is bővült a kínálat.

Idén azonban a futam visszaköltözik eredeti helyére, a General Motors főépülete mellé, és a helyi közönség még ingyenesen is nézheti a versenyt.

Gáláns gesztus: ingyenessé teszik az egyik IndyCar-versenyt

A belvárosban azonban kevesebb hellyel kell gazdálkodniuk a szervezőknek, ami egy érdekes megoldáshoz vezetett: elmondásuk szerint csak feleolyan hosszú a boxutca, mint a többi helyszínen.

„Mi csináljunk?” vetette fel a kérdést Bud Decker, a Detroit Grand Prix igazgatója.

„Most először egy kettős boxutcát láthatnak majd a szurkolók. Az autók közül néhányan jobbra, néhányan balra mennek majd. Aztán a boxutca végén újra egy sorba gyülekeznek, és úgy mennek vissza a pályára. Hogyan?  Biztos vagyok benne, hogy kitalálják.”

Volt már hasonló korábban, ugyan nem az IndyCar, de a Formula E versenyén. A 2019 és 2019 között megrendezett Hong Kong ePrix-n.

„Sok akción várunk itt, mert nyerni és veszíteni is lehet a boxutcában. A miénk lesz az egyik legkülönlegesebb, mert ilyen még nem csináltak.”