back to top
szerda, július 24, 2024

Na ez az igazi fordulat: a McLaren kirúgta az elküldött pilótája helyére szerződtetett versenyzőjét

Dátum:

Megosztás:

Nemrég jelentették be, hogy a McLaren IndyCar-csapata megválik Théo Pourchaire-től. A francia pilóta májusban érkezett a csapathoz, amikor hivatalossá vált David Malukas elküldése. Pourchaire helyére a friss Le Mans-i 24 órás kategóriagyőztes Nolan Siegel fog beülni.

- Reklám -

A McLaren IndyCar-csapata körül mindig izzik a levegő. Tavaly az Álex Palou esetleges leszerződtetése körüli botrány miatt kerültek a figyelem középpontjába, most pedig újra csodálkozó tekintetek szegeződnek rájuk. Az istálló ugyanis nemrég bejelentette, hogy azonnali hatállyal elküldi Théo Pourchaire-t. A Forma–2 tavalyi bajnoka csak most tavasszal csatlakozott az alakulathoz, amikor onnan kirúgták a kerékpározás közben megsérülő David Malukast, mivel nem épült fel időben.

- Reklám -

Ez a lépés azért is szúrt szemet sokaknak, mert Pourchaire nem teljesített kirívóan rosszul. Végül összesen öt futamon ülhetett be a 6-os rajtszámú autóba, a legjobb eredménye egy tizedik, a legrosszabb egy huszonkettedik hely volt. A hírekbe azonban nem ezekkel, hanem az Agustín Canapinóval a fizikai, majd az argentin pilóta híveivel az online térben való „összeütközésével” került be.

Halálosan megfenyegették a McLaren újdonsült pilótáját

- Reklám -

A helyére Nolan Siegel ül majd be az autóba a szezon hátralévő részében (legalábbis, ha nem rúgják ki…). Siegel az Indy NXT-ben már megmutatta, hogy tehetséges – tavaly harmadikként zárt a tabellán –, még ha ezt az Indy 500-ról való lemaradásával nem is sikerült bebizonyítania.

Az igazán nagy dobására viszont az előző hétvégén került sor az Atlanti-óceán másik partján. Ekkor rendezték meg a legendás Le Mans-i 24 órás futamot, amelyen Siegel rajthoz állt egy LMP2-es autóval. Végül pedig csapattársaival, Bijoy Garggal és Oliver Jarvissal közösen sikerült a kategóriájukban győzelmet aratniuk, amit különösen értékessé tesz, hogy hármójuk közül ketten is újoncok voltak a megterhelő viadalon.

Óriási izgalmak után Ferrari-győzelem a Le Mans-i 24 óráson

A vicces mellékszál a történetben, hogy mindeközben Malukas visszakerült a mezőnybe, hiszen Meyer Shank Racing lehetőséget adott neki, így a tervek szerint a litván-amerikai pilótával is találkozhatunk majd az idény további versenyein. A csapat 66-os rajtszámú autója Tom Blomqvist partvonalra helyezésével vált gazdátlanná.