back to top
péntek, június 21, 2024

Halálosan megfenyegették a McLaren újdonsült pilótáját

Dátum:

Megosztás:

Théo Pourchaire a Sauber akadémistájaként jelenleg a McLaren IndyCar csapatában versenyzik, és a legutóbbi futamon elkövetett hibája után halálos fenyegetéseket kapott.

- Reklám -

Théo Pourchaire jelenleg a McLaren IndyCar-csapatának 6-os rajtszámú autóját vezeti, amelyet az elküldött David Malukastól örökölt meg. A francia pilóta a Long Beach-i versenyen mutatkozott be a sorozatban, amelybe azóta már szinte teljesen be is illeszkedett. Azonban a legutóbbi, detroiti futamon valami szokatlan, egyben sajnálatos dolog történt vele.

Kiderült, hogy ki kapja meg a McLarentől kirúgott Malukas autóját a szezon legnagyobb részére

- Reklám -

Detroitban Pourchaire az egyik újraindításnál optimistán megpróbált bebújni az argentin Agustin Canapino mellé, de amikor észrevette, hogy ez nem fog sikerülni, már nem tudta megfogni az autóját, nekikoccant riválisának. Ezért meg is büntették, ám ezzel nem ért véget az ügy, mert a Forma-2 tavalyi bajnokát a virtuális térben is durván megtalálták (vélhetően Canapino hívei).

- Reklám -

„Szomorú vagyok, hogy sok halálos fenyegetést kaptam az elmúlt huszonnégy órában, amiért részese voltam egy kisebb ütközésnek a detroiti versenyen. Remélem, mindenki megérti, hogy mindannyian emberek vagyunk, akik hibázunk. Az viszont nem normális, hogy online zaklatnak. Legyünk kedvesek egymással, légyszi” – írta Pourchaire az X-oldalán.

A McLaren és a Juncos Hollinger (utóbbi az ütközésben vétlen Canapino csapata) közös közleményben hívta fel a szurkolók figyelmét a helyes viselkedésre. „A közösségi média lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjünk a rajongóinkkal világszerte, de fontos, hogy mindezt tisztelettel és biztonságos közegben tegyük. A zaklatás vagy diszkrimináció semmilyen formáját sem tűrjük, akik ilyesmit csinálnak, azokat nem fogadjuk örömmel az online közösségünkben, és kitiltjuk őket onnan” – írták.

Szomorú érdekesség, hogy az X felületén a hírek szerint Canapino lájkolt egy bejegyzést, aminek a szlogenje a „Callum Pourchaire” volt: Canapinot korábbi csapattársát, Callum Ilottot tavaly szintén halálosan megfenyegették az argentin versenyző szurkolói, amiért a csapaton belül őt részesítették előnyben az egyik stratégiai döntésnél.

Csapattársa szurkolói az interneten zaklatták az IndyCar-pilótát