back to top
kedd, május 21, 2024

Kiderült, hogy ki kapja meg a McLarentől kirúgott Malukas autóját a szezon legnagyobb részére

Dátum:

Megosztás:

A McLaren bejelentette, hogy az Indy 500-at kivéve a szezon hátralévő részében Théo Pourchaire fogja vezetni a 6-ost. Az autó David Malukas elküldése miatt vált gazdátlanná.

- Reklám -

Nemrég látott napvilágot annak a híre, hogy a McLaren IndyCar-csapata kirúgta David Malukast. A litván-amerikai pilóta februárban kerékpározás közben megsérült, és emiatt túl sokat kellett kihagynia. Az elmúlt időszakban sok szurkolót foglalkoztatott az a kérdés, hogy a papayaszínű alakulat kit fog beültetni a szezon további futamaira az így megüresedett 6-os rajtszámú autóba.

Elfogyott a türelem: a McLaren kirúgta a biciklizés közben megsérült versenyzőjét

- Reklám -

Nemrég pedig végre megtörtént a bejelentés: Théo Pourchaire lett a kiválasztott. Azonban a szezon fénypontján, az Indy 500-on nem a 2023-as Forma–2-es bajnok ül majd az autóban. Azt egyelőre még árulta el a McLaren, hogy a legendás futamon ki kap majd lehetőséget. A szakértők szerint az a Callum Ilott a legesélyesebb erre, aki az idény első két viadalán – ide érte a nem pontszerző versenyt is –  helyettesítette Malukast. A többi oválon viszont Pourchaire rajthoz tud majd állni, hiszen hétfőn sikeresen teljesített egy tesztet a World Wide Technology Raceway-en.

- Reklám -

Pourchaire a Long Beach-i futamon mutatkozott be az IndyCarban, szintén Malukas helyére beülve, és a Barber Motorsports Park közönsége is őt láthatta a 6-os volánja mögött. A kaliforniai versenyt az előkelő tizenegyedik helyen fejezte be, az alabamai viadalon azonban csak huszonkettedik lett, miután a leintés előtt valamivel Pato O’Ward kiforgatta.

Ez a lehetőség egyben azt is jelenti, hogy Pourchaire idén már nem tér vissza a Super Formula mezőnyébe. A japán sorozat viadalaival ugyanis három IndyCar-futam – Laguna Seca, Toronto és Portland – is ütközik. Emellett az amerikai szerepvállalás okán valószínűleg szeptember 15-ig, a nashville-i szezonzáróig Formula–1-es szabadedzésen sem kap majd lehetőséget a francia versenyző, aki „másodállásban” a Sauber F1-es csapatának tesztpilótája.

Változik az IndyCar utolsó idei futamának helyszíne, egy oválpályán rendezik meg a szezonzárót