back to top
szerda, július 24, 2024

A NASCAR-ból ismert fontos pálya bekerült a rangos világbajnoki sorozat naptárába

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR-ból jól ismert Homestead–Miami Speedway bekerült a Formula E 2025-ös naptárába. A pilóták viszont nem az oválon, hanem az annak belsejében kialakított pályán fognak összecsapni.

- Reklám -

A Homestead–Miami Speedway 1995-ben nyitotta meg a kapuit. A NASCAR királykategóriája 1999-ben látogatta meg először, és azóta is minden évben megfordult rajta a mezőny. Ráadásul 2002 és 2009 között ez a nagyjából másfél mérföld hosszú oválpálya adott otthont a szezonzárónak. Az IndyCar – vagy annak elődje, a Cart – naptárának 1996 és 2010 volt a része. Jövőre pedig egy újabb rangos sorozat rendez majd rajta versenyt. A pálya ugyanis bekerült a Formula E 2025-ös kalendáriumába, a Miami ePrix-re április 12-én fog sor kerülni.

- Reklám -

A Formula E a legelső szezonjában, 2015 márciusában már versenyzett Miami utcáin, a mostani helyszín azonban nem annak az újraélesztése lesz, és nincs kapcsolódása a Forma-1-es Miami Nagydíjhoz sem – noha annak népszerűsége elismerten hozzájárult ahhoz, hogy az FE is e város körül nézelődjön. A helyszínválasztás egészen meglepő: a Homestead Speedwayen rendezkedik majd be a sorozat, de az elektromos széria azért mégsem az oválon, hanem az annak belsején kialakított vonalvezetésen versenyez majd – talán néhány extra sikánnak megspékelve. Jeff Dodds, az FE első embere elárulta, az IndyCar-rajongókat igyekszik megcélozni az új amerikai helyszínnel, amely az ilyen szempontból kevésbé eladható Portlandet váltja a menetrendben.

Az elektromos formaautós széria 11. szezonjának versenynaptáráról további részleteket az alábbi cikkben találhatnak.

Oválpályán rendezkedik be a Formula E, de a legutáltabb változás elmarad

- Reklám -