back to top
hétfő, május 20, 2024

Elfogyott a türelem: a McLaren kirúgta a biciklizés közben megsérült versenyzőjét

Dátum:

Megosztás:

A McLaren kitette a sérüléssel küzdő David Malukast. A 22 éves pilóta így egyetlen IndyCar-futamon sem képviselhette a csapat színeit.

- Reklám -

Két teljes idényt teljesített eddig az IndyCarban David Malukas. A már korábban is ígéretes tehetségnek tartott pilóta pedig a tavaly a Gateway Motorsports Park megszerzett harmadik helyével sokak figyelmét felhívta magára. Többek között a McLarenét is, amely végül őt igazolta le az idei szezonra a távozó Felix Rosenqvist helyére.

- Reklám -

Azonban hétfőn kiderült, Malukasnak úgy kell távoznia a csapattól, hogy egyszer sem képviselhette annak színeit éles körülmények között. A McLaren közleménye szerint „mivel nem volt elérhető a szezon eddigi teljes részében, és nincs megerősített dátuma a visszatérésének”, ezért az istálló lényegében kirúgta a 22 éves versenyzőt.

A litván-amerikai pilóta ugyanis februárban hegyikerékpározás közben megsérült – a bal csuklójában található ínszalagok szakadtak el –, és emiatt nem tudta normális ütemben elkezdeni a szezont. Eredetileg úgy gondolták az orvosok, hogy csak az első két fordulóról kell majd hiányoznia. Viszont nem haladt elég jól a felépülése, és végül az előző hétvégén sorra került alabamai futamon sem tudott rajthoz állni, pedig az már az idény negyedik viadala volt. Ez pedig túl sok kihagyásnak bizonyult.

A pályára beeső „próbababa” sem tudta megállítani Scott McLaughlint a Barber Motorsports Parkban

- Reklám -

Az eddig megrendezett négy versenyből az első kettőn Callum Ilott, a második kettőn pedig Théo Pourchaire pótolta Malukast. Egyelőre viszont még nem lehet tudni, hogy velük idén találkozhatnak-e majd az IndyCar nézői. McLaren ugyanis a közlemény szerint majd „kellő időben” fogja közölni, hogy a szezon hátralévő részében ki fog beülni a 6-os rajtszámú autóba. A Racer szakértője szerint Ilott a legesélyesebb arra, hogy az Indy 500-on induljon vele.