back to top
kedd, május 21, 2024

Megvan, hogy a McLaren kit ültet be az Indy 500-on a szezon közben kirúgott pilótájuk autójába

Dátum:

Megosztás:

Hétfőn jelentette be a McLaren, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően Callum Ilott vezetheti majd a 6-os autót az Indy 500-on.

- Reklám -

Nemrég derült ki, hogy a McLaren IndyCar-csapata megválik David Malukastól. A litván-amerikai pilóta februárban kerékpározás közben szenvedett sérülést, és ennek következtében túl sokat kellett kihagynia. Néhány napja már azt is tudjuk, hogy az Indy 500-at kivéve a szezon hátralévő részében Théo Pourchaire fogja vezetni a 6-os autót, amely Malukas elküldése miatt vált gazdátlanná.

Kiderült, hogy ki kapja meg a McLarentől kirúgott Malukas autóját a szezon legnagyobb részére

- Reklám -

Hétfőn pedig a McLaren bejelentette, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően Callum Ilott kapja meg a lehetőséget az Indy 500-on. Ilott idén már kétszer is vezette éles körülmények között a 6-os autót, hiszen ő helyettesítette Malukast St. Petersburgben és a Thermal Clubban is. Ráadásul ott volt az eső által lerövidített indianapolisi teszten is, amely Kyle Larson szereplése miatt vált emlékezetessé.

- Reklám -

Ilott az előző két szezonban az IndyCar állandó mezőnyének tagja volt a Juncos Hollinger pilótájaként. A legjobb eredménye ezalatt két ötödik hely volt. Természetesen ez időben az Indy 500-akon is rajthoz állt, előbb harminckettedik, majd tizenkettedik lett a legendás viadalon, utóbbi esetben a huszonhetedik helyről tudta előreverekedni magát. A brit versenyző idén az Endurance Világbajnokságon indul a Hertz Team Jota 12-es Porsche hiperautójával, amellyel váltótársával együtt az előző hétvégén megnyerte a Spái 6 órás futamot.

„Az minden versenyző álma, hogy részt vehessen az Indy 500-on, szóval szeretnék köszönetet mondani Zak [Brownnak], Gavin [Wardnak] és Tony [Kanaannak], hogy ezt lehetővé tették nekem – olvashatóak Ilott szavai a McLaren közleményében. – Hálás vagyok, hogy egy ismerős autóval és egy ismerős csapattal, az Arrow McLarennel gurulhatok pályára ezen a versenyen. Bár az áprilisi nyílt tesztünk az Indianapolis Motor Speedway-en az időjárás miatt lerövidült, az etapjaink eredményesek voltak.”

Az Indy 500-teszten megvillanó Kyle Larson elárulta, hogy min lepődött meg