back to top
hétfő, május 20, 2024

Drámai végjátékban tört meg Brad Keselowski hihetetlenül hosszúra nyúlt nyeretlenségi sorozata

Dátum:

Megosztás:

Brad Keselowski diadalmaskodott a Cup Series idei első darlingtoni futamán. Keselowski ezzel véget vetett a 110 futamosra nyúlt nyeretlenségi sorozatának.

- Reklám -

Magyar idő szerint vasárnap este került sor a NASCAR Cup Series tizenharmadik idei versenyére, amelynek a Darlington Raceway adott otthont. A futam több dologról is emlékezetes marad, például a hagyományos „visszaemlékező hétvége” miatt, hiszen a csapatok megint nagyszerű egyedi festésekkel örvendeztették meg a szurkolókat. De sokaknak arról is könnyen beugorhat majd, hogy ezen a viadalon a kansasi történelmi befutó után ismét a végjátékban bukta el a győzelmet Chris Buescher.

Minden idők legszorosabb befutója után Kyle Larson ünnepelhette a kansasi győzelmét (videó)

- Reklám -

A futamnak a később főszerepet játszó három pilóta, Tyler Reddick, illetve az RFK két versenyzője, Brad Keselowski és Buescher vezetésével vágott neki a mezőny. Az első szakaszt Kyle Larson, a másodikat pedig Reddick zárta az élen. A verseny során szinte végig ők négyen tűntek a legerősebbeknek. Ám Larsont a 253. körben egy defekt okozta megpördülés kivette az esélyesek közül, sőt végül még csak célba sem tudott érni az autóját ért károk miatt.

- Reklám -

A futamon a legtöbb kört Reddick vezette, de a hajrára fordulva Keselowski elkezdte ostromolni. Viszont 29 körrel a leintés előtt annyira belemerültek a csatározása, hogy Buescher mindkettőjük mellett el tudott menni.

Reddick ezt követően Buescher után eredt, és 10 körrel a futam vége előtt elszánta magát a döntő manőver végrehajtására. Végül tényleg a 23XI pilótájának előzési kísérlete döntött, csak nem úgy, ahogy ő akarta. A 28 éves versenyző ugyanis felcsúszott, autója összeért vetélytársáéval, emiatt pedig mindkettő megsérült, és az egyik sem jutott el a kockás zászlóig.

A vezetést ezután Keselowski vette át, aki már nem is engedte, hogy kicsavarják a kezéből ezt a sikert. A 2012-es Cup Series-bajnok így megtörte a 110 futamosra nyúlt nyeretlenségi sorozatát, hiszen ezelőtt legutóbb a 2021-es tavaszi talladegai versenyen intették le elsőként. Ráadásul megszerezte a Ford első idei győzelmét is a NASCAR mindhárom nemzeti szériáját tekintve.

A Sunday’s Goodyear 400 teljes végeredményét ezen a linken lehet megtalálni.