back to top
kedd, május 21, 2024

Az NBA-től elesett újítással dobja fel a szezonjainak menetét a NASCAR

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR bejelentette, hogy a következő évtől az NBA-ben tavaly bevezetett rendszerhez hasonló szezonközi tornával dobja fel a Cup Series szezonjait.

- Reklám -

Előzetesen vegyes várakozások övezték tavaly az NBA nagy újítását. Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga azt találta ki, hogy a kifejezetten hosszú alapszakaszait izgalmasabbá teszi egy úgynevezett szezonközi tornával. A csapatok egyenes kieséses rendszerben feszültek egymásnak, amelyben az egyes párharcok egy-egy meccsen dőltek el. Végül több szempontból is óriási sikert aratott ez a formátum (és egyébként a Los Angeles Lakers nyerte meg az első kiadását).

- Reklám -

A NASCAR nemrég bejelentette, hogy ők is bevezetnek egy hasonló szezonközi tornát a következő idénytől. A sorozat közleménye szerint három az alapszakaszban kijelölt futam (amelyeket Amerikában az Amazon Prime-on fognak közvetíteni) eredményei alapján párokba rendezik majd a legjobb harminckét versenyzőt. A párok további öt kiemelt viadalon (amelyeket pedig a TNT Sportson láthatnak majd az amerikai nézők) fognak „összecsapni”, vagyis a két pilótából mindig az előkelőbb helyezést elérő jut majd tovább. A döntőben, amelyben értelemszerűen már csak ketten lesznek érdekeltek, egymillió dollárért folyik majd a küzdelem.

- Reklám -

Ehhez fontos hozzátenni, hogy a szezonközi torna nem fogja befolyásolni a bajnokság menetét. Azt pedig egyelőre még nem lehet tudni, hogy mely versenyek kerülnek majd be a állomások közé.

„Soha nem volt még jobb az autósportok rajongójának lenni, és ez az új, első alkalommal megrendezésre kerülő szezonközi torna új versenyzési dinamikát hoz a NASCAR nyári versenyhétvégéire” – nyilatkozta az újításról Craig Barry, a TNT Sports ügyvezető alelnöke.

A Forma–1 versenyei mellett „falunapnak” tűnnek a NASCAR futamai egy Truck-pilóta szerint