back to top
hétfő, május 20, 2024

Az Indy 500-teszten megvillanó Kyle Larson elárulta, hogy min lepődött meg

Dátum:

Megosztás:

A héten megtartott Indy 500-teszten Kyle Larson bizonyult a második leggyorsabbnak. Az egyszeres NASCAR Cup Series-bajnok elmondta, hogy mi okozott neki nagy meglepetést a gyakorlás során.

- Reklám -

Az eredeti tervek szerint szerdán és csütörtökön is tesztelt volna a 108. Indianapolisi 500 mérföldes verseny mezőnye, illetve pontosabban azok a pilóták, akik majd megpróbálnak kvalifikálni a május 26-án sorra kerülő futamra. Azonban az időjárás közbeszólt: az első napon körülbelül két és fél órát körözhettek a versenyzők – és másik kettőt egyes újoncok –, a másodikon pedig már nem is tudtak pályára gurulni az eső miatt.

- Reklám -

A teszten természetesen autóba ült Kyle Larson is. Ahogy az már közismert, a 2021-es NASCAR Cup Series-bajnok beugróként próbálkozik az idei Indy 500-on. Larson tavaly ősszel már sikeresen teljesítette a Rookie Orientation Programot, így a mostani héten egyszerűen csak gyakorolt.

Kyle Larson a mélyvízben: csütörtökön eldől, hogy indulhat-e a NASCAR-bajnok az Indy 500-on

- Reklám -

Az pedig nagyon jól sikerült neki, hiszen a tavalyi Indy 500 győztese, Josef Newgarden mögött ő bizonyult a második leggyorsabbnak. Newgarden egy 228,811 mph-s, míg az Arrow McLaren egyik autójába helyet kapó Larson egy 226,384 mhp-s átlagsebességű kört repesztett a szélárnyékot jól kihasználva.

Larson a gyakorlás után kiemelte, sokat kell még tanulni arról, hogy miként viselkedik az autója, amikor folyamatosan mások mögött kell haladnia vele. Azt ugyanis maga is elismerte, hogy „nagy valószínűséggel a versenytáv 99 százalékát forgalomban” fogja teljesíteni. Volt azonban valami, ami pozitív értelemben meglepte a „bolyozással” kapcsolatban.

„Bekerülni a forgalomba, és érezni a piszkos levegőt, a turbulens levegőt, meg minden ilyesmi, ez volt a lényeg. Az első alkalommal, amikor forgalomba kerültem, az abroncsaim még mindig elég jól tapadtak, és az meglepett, hogy ebben nem lehetett akkora különbséget érezni, ha forgalomba került az ember” – nyilatkozta Larson.

 Az Indy500-teszt végeredménye