kedd, április 16, 2024

Meglepő kijelentést tett a csapat jövőjéről a McLaren vezére

Dátum:

Megosztás:

Egyre nagyobb érdeklődés övezi az Egyesült Államokban az F1-es csapatokat, Zak Brown pedig kihasználná, hogy ők helyzeti előnnyel rendelkeznek ezen a téren.

- Reklám -

„Észak-Amerika a válasz.” válaszolta arra, mi kell a szurkolóknak és a csapat partnereinek. – „Ha azt nézzük, mitől lesznek izgatottak a nézők és hol adjuk el az utcai autóinkat, mit szeretnének a partnereink piaci szinten, Észak-Amerika van a lista élén.”

- Reklám -

„Amikor elkezdtük, a Forma-1 nem volt népszerű, hihetetlen, mennyi minden változott rövid idő alatt. Főleg a Drive to Survive-nak, a Netflix sorozatának köszönhetően. Mi azonban szerettünk volna nagyobb jelenlétet Amerikában, mint a többi csapat.”

„Mi vagyunk az egyetlenek IndyCar csapattal azért, hogy kiszolgáljuk a szurkolóinkat, a dolgozóinkat és a partnereinket egy igen fontos piacon.”

- Reklám -

Az átnevezett Arrow McLaren egy autóval – és az Indy 500-győztes Alexander Rossival – bővül majd 2023-ra, ez már a bajnoki törekvéseiknek is része.

„A Schmidt Peterson Motorsports egy nagyszerű, de pénz nélküli csapat volt. Az Arrow személyében találtak egy partnert, aki az egyik autót elintézte, de a másikat nekik kellett megoldaniuk nagyobb háttér nélkül. Egy kis csapat voltak rengeteg lehetőséggel, hogyha mi is hozzárakjuk a magunkét.”

„Gavin Wardot vettük fel, hogy vezesse a csapatot, aki már bizonyított a Forma-1-ben a Red Bullnál és az IndyCarban a Penskénél, így tudja, mit csinál. Ezt fokoztuk fel még jobban, és most három autóval egy bajnoki esélyes csapatunk van.”

Brown kijelölte a célt a csapatnak: futamgyőzelmeket akar látni jövőre. És amint elkészül az új műhely, még egyet szeretne előrébb lépni.

Új központot épít IndyCar csapatának a McLaren

Ez még nem a vége

Annak ellenére, hogy a McLaren az F1 és az IndyCar mellett Formula E és Extreme E csapattal is rendelkezik, Brown még egyet szívesen hozzáadna az összképhez. Nem másról van szó, mint a sportautózásról és Le Mans-ról.

„Jelenleg is sok a dolgunk, mindennek össze kéne jönnie hozzá. Ha a jó helyen vagyunk jó időben, és meg vagyunk elégedve a jelenlegi csapatainkkal, akkor. De ha csak azon múlna, hogy meg kellene lengetnem egy varázspálcát, hogy még egy sorozatban legyünk benne, akkor a sportautókat választanám.” fejtette ki Brown.